ΕΙΔΗΣΕΙΣ
genia

Με γένια ή χωρίς; Ποιους άντρες προτιμούν οι γυναίκες;

Στην ερώτηση: «Ποιους άντρες προτιμούν οι γυναίκες;», η επιστήμη απαντά πως μάλλον οι θηλυκές παρουσίες προτιμούν τους άντρες με γένια και όχι τους φρεσκοξυρισμένους.

Ειδικότερα, ερευνητές από την Αυστραλία αποφάσισαν να ανακαλύψουν σε ένα γενικό πλαίσιο τις προτιμήσεις των γυναικών θέτοντας το ερώτημα: «με μούσια, με γένια ή καθόλου τρίχες στο πρόσωπο;».

Σε μία προσπάθεια να μάθουν τις προτιμήσεις των γυναικών, οι ερευνητές κάλεσαν περίπου 8500 γυναίκες να παρακολουθήσουν μία σειρά από φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν αντρικά πρόσωπα.

Μερικοί άντρες είχαν πολλά μούσια, άλλοι λιγότερα, δηλαδή γένια, και υπήρχαν και εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν καθόλου τρίχες. Οι γυναίκες σε ένα δεύτερο στάδιο αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τις εικόνες που είδαν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως με ποσοστό 15%-20%, οι άντρες με γένια συγκέντρωσαν υψηλότερη βαθμολογία, συγκριτικά με τους άντρες που είχαν πολλά μούσια και τους φρεσκοξυρισμένους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Evolutionary Biology και σύμφωνα με τα ευρήματά της, φαίνεται πως οι γυναίκες είναι υπέρμαχες του παλιού ρητού «μέτρον άριστον», καθώς οι επιλογές τους δεν στράφηκαν στην υπερβολική ή καθόλου τριχοφυΐα.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως αυτή η προτίμηση των γυναικών πιθανά να έχει να κάνει με την σηματοδότηση, ότι ένας άντρας με γένια εκπέμπει δυναμισμό, κάτι που κάνει τις γυναίκες να πιστεύουν ότι μπορεί να τους προσφέρει άμεσα οφέλη.