ΕΙΔΗΣΕΙΣ
perea5

Μελέτη για τη διάβρωσή της ακτής δήμου Θερμαϊκού

Στην παραλαβή και έγκριση της μελέτης με τίτλο : «Αποτίμηση  και αντιμετώπιση της διάβρωσής της ακτής δήμου Θερμαϊκού» προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή, 22η τακτική συνεδρίασή του. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση που λήφθηκε, κατά το σκέλος της παραλαβής ήταν ομόφωνη, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Από τους 30 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, υπέρ τάχθηκαν οι 18 της διοίκησης, ενώ λευκό ψήφισαν οι 12  της αντιπολίτευσης. Πάντως, απορίας άξιον αποτελεί, η αντιμετώπιση αυτή από την αντιπολίτευση, αφού πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς η διάβρωση των ακτών τόσο στο λιμάνι των Ν. Επιβατών όσο και στην υπόλοιπη ακτογραμμή του Θερμαϊκού, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Σε ένα τόσο δυναμικό μεταβαλλόμενο και δυσμενώς εξελισσόμενο  για την περιοχή, περιβάλλον, το οποίο επιφέρει βλαβερές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη  του δήμου εδώ και χρόνια, θα περίμενε κανείς, να υπάρχει σύμπραξη όλων των παρατάξεων στη συζήτηση.

«Η μελέτη στοχεύει στην πρόταση λύσεων για μόνιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος που έχει παρουσιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια  δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά , ώστε σήμερα να υπάρχει η ανάλογη ωρίμανση ένταξης του σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, με πρωταρχικό στόχο την προστασία των πολιτών που ζουν στην περιοχή,αλλά και των δημοσίων υποδομών », επισημαίνει ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.