ΕΙΔΗΣΕΙΣ
tzixantistis

Μαροκινός ο τζιχαντιστής που ήθελε να αιματοκυλίσει το Παρίσι

Μαροκινής καταγωγής αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά ο επίδοξος τρομοκράτης, ο οποίος επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, πριν εξουδετερωθεί από τα πυρά αστυνομικών.

Ο Σαλάχ Αλί, ο οποίος φορούσε ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά και κρατούσε μπαλτά, ήταν 20 ετών και καταγόταν από την Καζαμπλάνκα, ενώ είχε καταδικαστεί για ληστεία το 2013.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο άνδρας στις τσέπες του είχε σημείωμα, στο οποίο ορκιζόταν πίστη το Ισλαμικό Κράτος και έκανε λόγο για «εκδίκηση για τους νεκρούς της Συρίας».

Στο μεταξύ, το σημείωμα είχε και ένα σχέδιο της σημαίας της τρομοκρατικής οργάνωσης και η επιγραφή «Daesh», το ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος.

Παράλληλα, στο κινητό τηλέφωνό του βρέθηκαν μηνύματα στα αραβικά και τα γερμανικά, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών αρχών φέρεται να ήταν «μοναχικός λύκος».

Ο άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς και να εισβάλει στο τμήμα φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος). Τότε ήταν που ακούστηκαν δύο-τρεις πυροβολισμοί και ο άνδρας έπεσε νεκρός μπροστά στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Η Anna Polonyi, δημοσιογράφος των New York Times, δημοσίευσε μια φωτογραφία του άνδρα που κείτεται νεκρός έξω από το κτήριο της αστυνομίας, ενώ στη λεζάντα ανέφερε ότι δίπλα του βρίσκεται ένα ρομπότ που ελέγχει τη σορό για εκρηκτικά.

Πηγή: protothema.gr