ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαθητές δημοτικού ανεβαίνουν στο σανίδι για… καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη!

Λιλιπούτειοι ηθοποιοί ανεβαίνουν στο σανίδι για καλό σκοπό! Δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις με στόχο να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που διανέμονται σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

«Η θεατρική ομάδα »Γεια Χαρά» του πολιτιστικού συλλόγου »Δημήτρης Γληνός» δημιουργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με κίνητρο την αγάπη των παιδιών για το θέατρο, αλλά και την προσφορά προς το συνάνθρωπο», αναφέρει στη «δημοκρατία» η Ευγενία Βραχνίδου, πρόεδρος του συλλόγου.

Περισσότερα από 70 παιδιά, που φοιτούν σε διάφορα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα, η οποία διαιρείται σε υποομάδες ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. «Οι μικροί ηθοποιοί ανεβάζουν παραστάσεις πάντα με φιλανθρωπικό σκοπό. Σκοπός μας δεν είναι μόνο να εκφραστεί το παιδί και να αναπτύξει την κριτική του σκέψη και τις δεξιότητες του μέσα από το θέατρο, αλλά και να μάθει τη δύναμη του προσφέρω», επισημαίνει η κ. Βραχνίδου.

Πρόσφατα τα παιδιά ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Η αυλαία ανοίγει». Αντί εισιτηρίου οι θεατές κλήθηκαν να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία παραδόθηκαν στην ομάδα αλληλεγγύης «Προσφέρουμε από καρδιάς», που συντηρεί άπορες οικογένειες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Οι μικροί ηθοποιοί ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η δύναμη της προσφοράς προς το συνάνθρωπο και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων θεατών.