ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα Ιερώνυμου στον Αλέξη Τσίπρα: Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τις σχέσεις της με την Εκκλησία έστειλε από τον Άγιο Ευστράτιο Λήμνου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημειώνοντας, απευθυνόμενος στοn Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πως «δεν πρέπει να υπονομεύει ο ένας τον άλλο». Φράση που εμμέσως δεν αποκλείεται να αναφερόταν στην πρόσφατη σύγκρουση των δύο πλευρών για το θέμα των θρησκευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε τα παραπάνω στην ομιλία του στο Μουσείο Δημοκρατίας παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο άνδρες βρίσκονται στο νησί προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοινού τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ.Ιερώνυμος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας. «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας. Να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο». Παρόμοια στόχευση είχε και μία άλλη αποστροφή του λόγου του. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Ιερώνυμος ανέφερε πως δεν πρέπει να αφήνουμε πείσματα, «πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν, τα οποία αν τα αναλογιστεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα».

Η κοινή παρουσία Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού στη Λήμνο επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τις άριστες σχέσεις που διατηρούν οι δύο άνδρες. Μάλιστα, στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Aρχιεπίσκοπο για την «εξαιρετική ιδέα να έρθουμε μία τέτοια ημέρα σ’ έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο».