Μέλη της οικογένειας Υφαντή, τραυματίες σε ληστεία στην Κηφισιά

Μέλη της οικογένειας Υφαντή είναι οι δύο τραυματίες από πυρά αδίστακτων ληστών, που εισέβαλαν στα κεντρικά της εταιρείας στην Κηφισιά Αττικής γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Αλέξης Κούγιας, και οι δύο είναι εκτός κινδύνου. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας αλλαντικών και αφού ακινητοποίησαν τους υπάλληλους απέσπασαν το ποσό των 50.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κούγιας, κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας οι τέσσερις δράστες «πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι».

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας, η διάπραξη των εγκλημάτων έχει βιντεοσκοπηθεί από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.

Τα πυρά που δέχθηκαν θείος και ανιψιός της οικόγενειας προέρχονται από αυτόματο όπλο, πιθανόν από καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντέδρασαν στην απαίτηση των ληστών να τους δώσουν τα χρήματα.

Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ, ενώ σε παράδρομο της Εθνικής οδού εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και εναντίον τους.

Αργότερα, στη συμβολή των οδών Λάιου και Κρέοντος σην Κηφισιά εντοπίστηκε καμένο ένα μαύρο BMW το οποίο εικάζεται ότι είναι το πρώτο όχημα διαφυγής των δραστών. Η ΕΛΑΣ αναζητούσε ένα ασημένιο Audi, το οποίο ήταν το δεύτερο όχημα διαφυγής τους, που όμως αργότερα βρέθηκε επίσης καμένο στην περιοχή Αγία Σοφία Ασπροπύργου, στο ύψος της Αττικής Οδού.

 

Πηγή: naftemporiki.gr