ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λουτρό αίματος από έκρηξη κοντά σε κομβόι, έξω από το Χαλέπι – Προσοχή! Σκληρές εικόνες!

– Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων– Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 60 νεκρούς
– ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από την έκρηξη που έγινε σε σημείο συνάντησης των λεωφορείων στα προάστια του Χαλεπίου. Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε τουλάχιστον 16 νεκρούς κι ότι πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 60 νεκρούς.

Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.
Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.