ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λουκάς    Παπαδήμος . Ο τζέντλεμαν

Άρθρο του Ευάγγελου Ραφτόπουλου, *

Μία απόπειρα πολιτικής δολοφονίας ζήσαμε τη Πέμπτη 25 Μαίου, που ευτυχώς δεν είχε τραγικές συνέπειες, μια απόπειρα εναντίον του πιο διακεκριμένου Έλληνα, του κ. ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, του σπουδαίου επιστήμονα, του ΕυρωπαΊστή, του Διοικητή της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΕΛΛΑΔΟΣ, του πρωθυπουργού, του προέδρου της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, του καθηγητή του ΜΙΤ.

Πάνω απ’ όλα ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ είναι ένας απλός αριστοκράτης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, με σιγουριά για το ποιος είναι, χωρίς έπαρση και κομπορρημοσύνη, μια σπάνια προσωπικότητα, είτε αυτοτελώς κρινόμενη, είτε διά της συγκρίσεως.

Οι τρομοκράτες προσπάθησαν ασφαλώς να πλήξουν τη δημοκρατία στο πρόσωπό του, μια και ο ίδιος είναι ο πιο κατάλληλος εκφραστής της, η καρδιά και ο νους της.

Πρόσωπο αναγνωρισμένο εντός και εκτός Ελλάδας-αυτό φυσικά ήταν σε γνώση των δραστών, όπως και η δυσφήμιση της χώρας μας- συνεπής συνομιλητής, αποτελεσματικός, μειλίχιος, σοφός, διακρίνεται και θα διακρίνεται μεταξύ των εγχώριων και αλλοδαπών πολιτικών και επιστημόνων.

Και από την άλλη πλευρά οι προστρέξαντες αρχηγοί κομμάτων, θλιβερά ανθρωπάκια, μας ανακοίνωναν τα νέα για την υγεία του τέως πρωθυπουργού, παίρνοντας μερίδιο από την δημοσιότητα και υπερκαλύπτοντας αυτό καθ΄εαυτό  το δυσάρεστο γεγονός.

Οι τελευταίοι ποτέ δεν θα αναρωτηθούν εάν έχουν μερίδιο ευθύνης για τη κρίση-τη πολυετή- που διέρχεται η χώρα μας, κρίση οικονομική, αξιών,κοινωνική, πολιτική, αλλά με περισσό θράσος εκτοξεύουν ύβρεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων, μη συναισθανόμενοι τα δεινά της χώρας.

Η τελευταία τρικλίζει ανοργάνωτη, ανοχύρωτη, έρμαιο στους υστερικούς εγκεφάλους τρομοκρατών, αναρχικών και αντεξουσιαστών.

Στη τύχη δεν θρηνούμε θύματα, στη τύχη στηρίζεται η ύπαρξή μας, στον από μηχανής Θεό αφήνεται η σωτηρία μας.-

*τέως  Υποδιευθυντή της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Tα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.