india-dromoi-liomenoi

Λιώνουν ακόμα και την άσφαλτο, οι θερμοκρασίες ρεκόρ στην Ινδία (video)

Θερμοκρασίες ρεκόρ που αγγίζουν ακόμη και τους 51 βαθμούς κελσίου καταγράφηκαν στην Ινδία, σπάζοντας τα ρεκόρ και τα..θερμόμετρα. Το 1956 είχε καταγραφεί η αμέσως χαμηλότερη θερμοκρασία 50,6 βαθμοί, στην πόλη Άλβαρ της επαρχίας Ρατζαστάν.

Λόγω της απίστευτης ζέστης, έλιωσε ακόμη και η άσφαλτος σε δρόμους στην πόλη Βαλσάντ, στην επαρχία Γκουζαράτ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να δίνουν μάχη να διασχίσουν το οδόστρωμα, καθώς τα παπούτσια τους και οι σαγιονάρες κολλούσαν στην καυτή πίσσα.

Παρατημένα σανδάλια βρίσκονταν κατά μήκος των δρόμων της πόλης, ενώ κάποιοι έπεφταν, μη μπορώντας να περπατήσουν.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πιο συχνά κύματα καύσωνα, ενώ αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας, με το ηλεκτρικό να πέφτει συχνά, λόγω της αυξημένης ζήτησης ρεύματος.

Εκατοντάδες άτομα πέθαναν καθώς οι σοδειές τους καταστράφηκαν στα χωράφια σε περισσότερες από 13 πολιτείες, αναγκάζοντας δεκάδες χιλιάδες να εγκαταλλείψουν τη γη τους για να μετακινηθούν στις πόλεις. Άλλοι προτίμησαν να αυτοκτονήσουν από το να μετακινηθούν ΄σε αστικές περιοχές και να ζήσουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Δείτε ένα video από τη λειωμένη άσφαλτο: