ΕΙΔΗΣΕΙΣ
LAFAZANIS

Λαφαζάνης: H Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit

«H Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το Grexit» ανέφερε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Liberal».

O κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι δεν υπήρχε κανένα Plan B από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Εδώ δεν υπήρχε σχέδιο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είχαμε ένα ξεχείλωμα των διαπραγματεύσεων το οποίο είχε πάρα πολύ δυσμενείς και αρνητικές παρενέργειες για τη χώρα», τόνισε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας.

«Ο κ. Βαρουφάκης είναι θιασώτης του ευρώ. Είναι προσηλωμένος στο ευρώ. Έκανε εκστρατεία από την Ελλάδα, αφού την “έσωσε” από το Grexit, να σώσει και τη Βρετανία από το Brexit. Ο Γιάνης Βαρουφάκης το τελευταίο πράγμα που μπορούσε να διανοηθεί είναι να κάνει ένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους» και ότι «μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερού».

Εκτίμησε επίσης ότι «στο Grexit θα πάμε ανεξαρτήτως της βούλησης της Ελλάδας και της πολιτικής της τάξη. Το δυστύχημα ωστόσο είναι ότι πάμε σε ασύντακτη έξοδο από την ευρωζώνη και σε ασύντακτη χρεοκοπία αφού πρώτα θα έχουμε καταληστευτεί ως χώρα και εξαθλιωθεί ως λαός. Πρέπει να προλάβουμε και να μην πάμε σε έξοδο υπό τέτοιες φρικτές καταστάσεις, παρά να κάνουμε τώρα την επιλογή, με σχέδιο, οργάνωση, και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα χειριστεί το δίδυμο πρόβλημα του χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό».

Θα απαιτηθεί, όπως εξήγησε «έξοδος από την ευρωζώνη, μαζί με διαγραφή δημοσίου χρέους, σεισάχθεια για τα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδύνατων, και εθνικοποίηση των τραπεζών με ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων που θα βάλουν την Ελλάδα σε άλλη τροχιά».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ ανέφερε πως η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο στον εκλογικό νόμο επειδή καταρρέει.

«Όταν ετίθεντο προτάσεις για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακούσει κουβέντα γι’ αυτό» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης προσθέτοντας: «Τώρα το συζητάει γιατί ακριβώς δεν βλέπει προοπτική νίκης στις εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ