ΕΙΔΗΣΕΙΣ
aytokinito

Λας Βέγκας: Τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Πλησιάζει σιγά-σιγά η εποχή που όλα τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται από πανίσχυρους υπολογιστές και όχι από ανθρώπους.

Στην φετινή έκθεση ηλεκτρικών καταναλωτικών αγαθών του Λας Βέγκας, περισσότερες από 115 τεχνολογικές εταιρίες και 9 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν τέτοια μοντέλα, μαζί με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η BMW αποκάλυψε το iVision Future Interaction Concept Car που έχει τρεις τρόπους οδήγησης: από τον οδηγό, πλήρως αυτοματοποιημένο και με active assist, δηλαδή το όχημα μπορεί να επέμβει στην οδήγηση του ανθρώπου.

Στα συν του μοντέλου ότι στις οθόνες υψηλής ανάλυσης υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την κυκλοφορία και την κατάσταση των δρόμων, αλλά και άλλες χρηστικές πληροφορίες από το διαδίκτυο.

«Όλοι αντιμετωπίζουμε μποτιλιαρίσματα. Είναι σημαντικό να μπορείς να διαθέσεις τον χρόνο σου πιο δημιουργικά στο αυτοκίνητο, στο μέλλον. Αυτή είναι μια λύση στο πρόβλημα. Αλλά μπορείτε να έχετε αυτό το φουτουριστικό αυτοκίνητο με όλα αυτά τα ατού, αλλά χρειάζεστε την υποδομή. Όσο δεν την έχουμε αυτά τα αυτοκίνητα είναι εντελώς άχρηστα » εξήγησε ο Κριστόφ Νόισαφερ, δημοσιογράφος στο House of New Mobility.

Η Ford ανήγγειλε ότι θα χρησιμοποιήσει στα οχήματά της χαμηλότερου κόστους αισθητήρες που σαρώνουν την κίνηση σε σχέση με αυτούς που είχε τοποθετήσει στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Το υψηλό κόστος αυτών των αισθητήρων που αποτελούν τα μάτια του αυτοκινήτου που κινείται χωρίς οδηγό, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν το εμπορικό λανσάρισμα αυτών των μοντέλων.

Η καλιφορνέζικη start up Faraday Future, που στηρίζεται σε κινεζικά κεφάλαια παρουσίασε το ηλεκτρικό της σούπερ αυτοκίνητο FFZero1 που μοιάζει με το Batmobile. Στόχος του να ανταγωνιστεί πολυτελή μοντέλα της Tesla και της Audi.

Και η Volkswagen έδωσε το παρών στο Λας Βέγκας, με το νέο Budd-e, που φέρνει μνήμες από το παλιό Camper Van. Το νέο ηλεκτρικό concept car μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση 375 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει στο 80% της φόρτισης σε 30 λεπτά.

Πηγή: euronews