ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λέσβος: Μπουρίνι με… χαλάζι – Ζημιές σε καλλιέργειες – Βίντεο

 Ξαφνικό μπουρίνι ξέσπασε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης (26.09.2017) σε πολλές περιοχές της Λέσβου προκαλώντας (ευτυχώς ελάχιστα) προβλήματα.

Πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι της Λέσβου είδαν τον καιρό να αλλάζει και σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα όταν ξεκίνησε μία σφοδρότατη νεροποντή, τόσο έντονη που η ορατότητα ήταν μετά βίας 3 – 4 μέτρα! Το μπουρίνι συνοδευόταν με χαλάζι.

Η χαλαζόπτωση σε κάποιες περιοχές ήταν παρατεταμένη και προκάλεσε μικρές ευτυχώς ζημιές στα οπωροφόρα δέντρα, και στα ζαρζαβατικά.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Λέσβο

Πάντως σύμφωνα με την πρόγνωση από σήμερα θα υπάρξει αλλαγή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, αλλά και με πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης, με ηλιοφάνεια στο νησί της Λέσβου.

Στην Μυτιλήνη αύριο Τετάρτη  27-9-2017 ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 βαθμούς η ελάχιστη έως 25  βαθμούς η μέγιστη τοπικά. Την Πέμπτη  28-9-2017 στην Μυτιλήνη θα έχουμε αραιή συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφόρ  τοπικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23  βαθμούς η μέγιστη τοπικά.

Πηγή: lesvospost και http://www.newsit.gr