ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κυνηγάτε» νέους followers; Το Instagram σας βάζει φρένο!

Αν είστε από αυτούς που προσπαθούν πάση θυσία να αποκτήσουν followers στο Instagram, τότε πρέπει να ξέρετε ότι αυτό πλέον σας βάζει εμπόδια.

 

Συγκεκριμένα, το Instagram κατά κάποιο τρόπο «κλείνει» τους λογαριασμούς που δεν ελέγχονται από τους χρήστες τους.

Η υπηρεσία Instagress, η οποία βοηθούσε τους χρήστες να κερδίσουν επιπλέον ακολούθους σε αντάλλαγμα ένα ποσό, υποχρεώνεται να κλείσει.

Πολλοί χρήστες του Instagram δεν ενδιαφέρονται εάν οι ακόλουθοί τους είναι αληθινοί ή όχι, απλά θέλουν όσο περισσότερους γίνεται προκειμένου να φαίνονται δημοφιλείς. Μια έρευνα του 2015 έδειξε ότι περίπου το 30% των λογαριασμών στο Instagram είναι αδρανείς και περίπου το 8% είναι αυτοματοποματοποιημένα spam ή ψεύτικοι.

Το Instagress λοιπόν είναι μια από αυτές τις υπηρεσίες που έγιναν απίστευτα επιτυχημένες, παίρνοντας πλεονέκτημα από την επιθυμία των χρηστών να φαίνονται δημοφιλείς.

Έναντι 10 δολαρίων τον μήνα, η υπηρεσία αυτή μετέτρεπε τον λογαρισμό σας σε ένα μικρό ρομπότ του εαυτού σας που αυτόματα έκανε like και σχόλια σε εκατοντάδες φωτογραφίες, προκειμένου να προσελκύσει νέους followers.

Αλλά το Instagress τέλος! Η υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι υποχρεώνεται να κλείσει, έπειτα από απαίτηση του Instagram. Οι χρήστες δηλαδή μπορούν ακόμα να μπουν στους Instagress λογαριασμούς τους και να αιτούνται μιας υπηρεσίας που δεν θα μπορούν πλέον να λάβουν.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ανάλογες υπηρεσίες έχουν ήδη κλείσει, αλλά αυτό δείχνει ότι το Instagram, το οποίο ανήκει στη Facebook, θα «κηνυγήσει» τους λογαριασμούς που έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσελκύουν followers.

Το Instagram δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν την είδηση.Ωστόσο, στους Όρους Χρήσης του απαγορεύει την πώληση ή την μεταφορά των λογαριασμών, των followers και των ονομάτων χρηστών, καθώς και τη δημιουργία λογαριασμών για τρίτους.

Το Instagress λειτουργούσε για πάνω από τρία χρόνια, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει.