ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κούγιας: Θωμάς και Βίκτωρας μυρίστηκαν τα λεφτά Ιβάν, Μελισσανίδη

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τις αλλαγές που θέλουν να δρομολογήσουν Σαββίδης-Μελισσανίδης, τονίζοντας ότι θέλουν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

 

Εγώ θέλω να είμαι με τον Ιβάν, αν και δεν τον συνάντησα ποτέ. Αποφεύγω να μείνω ακόμη και στο ξενοδοχείο του, ενώ ήταν το στέκι μου παλιά στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν ανεξάρτητοι άνθρωποι που θέλουν ανθρώπους που θα έχουν τις δυνατότητες να μιλούν με την εξουσία και να επιβάλουν καθαρά πράγματα. Το ίδιο επιθυμούν και οι καθαροί δημοσιογράφοι. Εμείς σαν Λάρισα θέλουμε καθαρό ποδόσφαιρο, θέλουμε καθαρούς διαιτητές, μοίρασμα των εσόδων του ποδοσφαίρου όχι ανάλογα με τα στρατόπεδα και κολλητούς. Θέλουμε δικαιοσύνη και αξιοκρατία ανάλογα με το τι είναι η κάθε ομάδα».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο «Metropolis»:

– το «διαζύγιο» με Τσιώλη: «Ορισμένοι άνθρωποι έχουν παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Νομίζουν ότι τους ανήκουν οι ομάδες, χωρίς να βάζουν λεφτά, όμως. Θέλουν στο αποφασίζειν να είναι ιδιοκτήτες και στο πληρώνειν εισπράττοντες. Ήθελε να του παραδώσω τα κλειδιά της εταιρείας από τον τεχνικό διευθυντή ως τον προπονητή των ακαδημιών. Δεν θέλω να πω τι έκανα για να πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΛ φέτος. Υπήρχαν παιδιά που ξεκινήσαμε μαζί και χτίσαμε μαζί την ΑΕΛ.

Δεν μπορείς να έχεις εσύ μέσα σε 3,5 μήνες την απαίτηση ό,τι χτίζαμε όλη τη σεζόν και ήταν πετυχημένο να το γκρεμίσουμε για να βάλεις το γιο σου ή κάποιον περαστικό. Όλο αυτό το έργο που εγώ φαντάστηκα, γιατί εγώ έπεσα στη Λάρισα με αλεξίπτωτο, χτίστηκε μαζί με έναν άνθρωπο. Τον Θωμά Κυπαρίσση. Το τι έγινε ακριβώς θα περιμένω να τοποθετηθεί μέχρι την Κυριακή. Την Δευτέρα θα μιλήσω εγώ με ονοματεπώνυμα».

– τις δηλώσεις Τζώρτζογλου σύμφωνα με τις οποίες ο Θωμάς Μητρόπουλος και Αχιλλέας Μπέος συστρατεύθηκαν με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Σαφώς και υπάρχει Θωμάς Μητρόπουλος και μάλιστα αρχηγός. Και Βίκτωρας Μητρόπουλος υπάρχει. Και αυτός αρχηγός. Και οι δύο βρίσκονται στο πλευρό που κονομάνε. Παλιά ήταν στον Κόκκαλη, μετά τον άδειασαν με τις δηλώσεις επί Φλωρίδη όταν ήθελε να ξηλώσει την παράγκα και το κατάφερε σχετικά. Μετά πήγαν στον Φιλιππίδη, μετά στον Πατέρα, τώρα υπάρχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είναι ισχυρός και τους ταιριάζει κιόλας με αυτό που θέλει να κάνει».

-τις κινήσεις που γίνονται ώστε να γίνει αλλαγή στο τωρινό καθεστώς του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη στάση Θωμά και Βίκτωρα Μητρόπουλου: «Μετά το Παναχαϊκή – ΑΕΚ έδωσα μια συνέντευξη και είπα ότι αυτό που έρχεται θα είναι χειρότερο από αυτό που είναι, αν μπορεί να υπάρξει χειρότερο. Το όνειρό μου είναι να βλέπω ποδόσφαιρο πραγματικό. Εάν αυτό που πρεσβεύει ο Μελισσανίδης είναι ποδόσφαιρο πραγματικό το δέχομαι. Το έχει πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. “Τα έχω κάνει πριν χρόνια και τώρα έχω τη δυνατότητα να μην είμαι όπως τότε γιατί ωρίμασα”. Ερωτώ όμως. Όταν στη Ζάκυνθο έχουν πάει αυτοί που δεν έχουν… λαιμό και έχουν πάρει τις εκλογές και αυτό γίνεται σε κάθε Ένωση; Όταν κάθε μέρα αναφέρεται ότι θα πάρουν τις εκλογές με χορηγίες από τον ΟΠΑΠ; Δεν έχουμε μια από τα ίδια.

Έχουμε τα ίδια. Με μια διαφορά. Αυτοί που ήταν από το 1996 μέχρι τον Γκαγκάτση, δηλαδή, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Θωμάς, ο Βίκτωρας, έχουν μυριστεί ψητό, τα λεφτά του Ιβάν, τα λεφτά του ΟΠΑΠ, μυρίστηκαν οφίτσια και θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη χαλίφη. Κανείς δεν ζει καλά με τον χαλίφη όμως. Εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο και έχουμε ομάδες δεν θέλουμε χαλίφηδες στο κεφάλι μας. Δεν έχω διάθεση να βαράω προσοχές σε κάθε καινούργιο χαλίφη.

Θα προβλέψω κάτι. Βλέπω τον Αλαφούζο να καταλαβαίνει ότι θα είναι το μεγάλο κορόιδο της ιστορίας. Έχει όραμα ο Αλαφούζος όμως δεν ξέρει ποδόσφαιρο ούτε το τι έγινε στο ποδόσφαιρο από τα τελευταία 40 χρόνια από τη χούντα και μετά. Ήδη ο Αλαφούζος άρχισε να το καταλαβαίνει. Σε λίγο θα τα καταλάβει και ο Ιβάν γιατί είναι μάγκας και έχει τεράστιο κόσμο και πολύ μεγάλη ομάδα πίσω του.