ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοροϊδία της ΜΚΟ ΆΡΣΙΣ καταγγέλλουν απλήρωτοι, για 7 μήνες εργαζόμενοι – Τι απαντά η οργάνωση (φωτό)

Για περίπου 7 μήνες απλήρωτοι, καταγγέλλουν ότι είναι οι εργαζόμενοι στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων της Μ.Κ.Ο Άρσις, γεγονός που τους οδήγησε όπως λένε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την 1η Ιουνίου, ορίζοντας ωστόσο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου η δομή να συνεχίσει να λειτουργεί. Αργά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι με αλληλέγγυους, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Άρσις στη συμβολή των οδών Πτολεμαίων με Συγγρού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα πως δεν είναι εθελοντές αλλά εργαζόμενοι και διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

arsis-tampelaΌπως τονίζουν στο κείμενο καταγγελία που μοίρασαν, τη στιγμή που ο ξενώνας των ανηλίκων είναι πλήρης, φιλοξενώντας 30 παιδιά, οι ίδιοι δεν έχουν πληρωθεί ποτέ στην ώρα τους, με τις καθυστερήσεις να έχουν φτάσει ακόμη και τους 11 μήνες, ενώ αναφέρουν πως όλο αυτό το διάστημα λαμβάνουν διαρκώς διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις από την ΜΚΟ, οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν επαληθεύτηκαν.

«Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργείται το φαινομενικά παράδοξο η Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (όπως είναι ο πλήρης τίτλος της) να απασχολεί νέους εργαζόμενους τους οποίους έχει φέρει στα πρόθυρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης» επισημαίνει μεταξύ άλλων το κείμενο των απλήρωτων εργαζομένων.

arsis-ktirioΣτη δημόσια διοίκηση θα έπρεπε να στραφεί η διαμαρτυρία, απαντά η ΆΡΣΙΣ

Για δίκαια αιτήματα, κάνει λόγο ο Νίκος Γαβαλάς, ιδρυτικό μέλος της ΆΡΣΙΣ, αναφέροντας όμως πως η οργάνωση έγινε «σάκος του μπόξ» χωρίς να ευθύνεται η ίδια, αλλά η δημόσια διοίκηση που καθυστερεί να αποπληρώσει και τις δόσεις των κοινωνικών προγραμμάτων. «Δυστυχώς, έχουμε κατ΄ επανάληψη διαμαρτυρηθεί στα αρμόδια υπουργεία και έχουμε στείλει υπομνήματα για τις πολύ μεγάλες και απαράδεκτες καθυστερήσεις, που ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά και εμείς δεχόμαστε μόνο διαβεβαιώσεις, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Φανταστείτε ότι τελειώνει ένα πρόγραμμα και μετά το τέλος του μας έρχεται πολύ συχνά η 1η δόση» δηλώνει στο Press724.gr ο κ.Γαβαλάς,

Σύμφωνα με τον ίδιο η ΆΡΣΙΣ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να έχει κεφάλαια κίνησης, ικανά να εξοφλήσουν τους μισθούς των εργαζομένων. «Τώρα υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση, είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν φταίει η ΆΡΣΙΣ. Η οργάνωση, είναι οι εργαζόμενοι της. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, Το αποδέχονται και κάπως έτσι προσπαθούμε να κρατάμε όλο αυτό το δίκτυο. Τώρα, αν κάποιοι δεν το αντέχουν όλο αυτό, έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται αλλά δεν έχει νόημα να στρέφεται σε εμάς η διαμαρτυρία. Στο υπουργείο πρέπει να στραφεί και στη δημόσια διοίκηση» καταλήγει ο κ.Γαβαλάς.

 

Ρεπορτάζ : Αλέξης Αλεξιάδης