ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορέα: Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα ζητά ξανά σύλληψη του επικεφαλής της Samsung

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα ζητήσει ξανά ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής του Samsung Group, Τζέι Λι- ο οποίος είναι μεταξύ των υπόπτων σε σκάνδαλο διαφθοράς που ενδεχομένως να ανατρέψει την πρόεδρο της Κορέας, Παρκ Γκέουν-χιε.

Ο Λι ανακρινόταν για πάνω από 15 ώρες τη Δευτέρα. Επίσης, ζητείται η σύλληψη και του Παρκ Σανγκ-τζιν, στελέχους της Samsung Electronics.

Τον προηγούμενο μήνα, δικαστήριο της Σεούλ είχε απορρίψει το πρώτο αίτημα της εισαγγελίας για ένταλμα σύλληψης του επικεφαλής της Samsung. Εάν ο Λι συλληφθεί, θα πρόκειται για ένα πολύ βαρύ πλήγμα για τη Samsung- το γόητρο της οποίας έχει πληγεί ούτως ή άλλως βαριά από το «φιάσκο» των Galaxy Note 7- που θα αποτελέσει εμπόδιο στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, όπως νέες επενδύσεις κ.α.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο στελέχη περιλαμβάνουν δωροδοκία. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες (αναμένονται την Τετάρτη).

Ο Λι και το Samsung Group αρνούνται τις κατηγορίες. Δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις και σχόλια από την πλευρά του ομίλου.