ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Δήμου Δέλτα και την Καλαμαριά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Με απόφασεις των Δημάρχων Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Νεάπολης-Συκεών, Δήμου Δέλτα και Kαλαμαριάς όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δήμων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών.

Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας του Καλαμαριάς 2313 314 000 και 2313 314 170, ή 172 και 174.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ: Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Καλαμαριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης η ανακοινωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αναφέρει

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του δήμου και οι υπηρεσίες της μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες ολικού παγετού που επικρατούν στον δήμο μας επικοινώνησαν με τις διευθύνσεις των 75 από τα 80 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα ειδικά σχολεία του δήμου.

Από την ενημέρωση προέκυψε πως στα 50 από τα 75 σχολεία υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία νερού λόγω του παγετού (με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συνθήκες υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών). Επίσης, παρά το γεγονός πως σε όλα τα σχολεία του δήμου, πλην 2, τα συστήματα θέρμανσης λειτουργούν κανονικά και παρά το γεγονός πως η θέρμανση, με επιμέλεια των διευθυντών, είναι σε λειτουργία το τελευταίο διήμερο, ωστόσο η θερμοκρασία μέσα στις σχολικές αίθουσες παραμένει ακόμη χαμηλή λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που φτάνουν σε περιοχές του δήμου τους -15 βαθμούς.

Για τους λόγους αυτούς και παρά το γεγονός πως η πρόσβαση σε όλα τα σχολεία είναι ανεμπόδιστη και οι αύλειοι χώροι καθαροί, σε σύσκεψη του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας Γεώργιο Μπαμπαράτσα και Γιάννη Ντίτσιο, τον  Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Ηλία Παρασκευά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διευθύνσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να  ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ για αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017. Για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν κλειστοί και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων και των παιδικών σταθμών τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση αφού επανεκτιμηθεί η κατάσταση των σχολείων και των καιρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών αναφέρει

Παρά τις προσπάθειες, όμως, δεν κατέστη εφικτό θα τεθούν σε λειτουργία τα δίκτυα ύδρευσης, τα οποία παραμένουν παγωμένα, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η υγιεινή των μαθητών. Αυτό ήταν και το στοιχείο που κυριάρχησε στη σύσκεψη, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση ώστε να παραμείνουν κλειστά για αύριο, Δευτέρα, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί.