ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κι όμως τα λαστιχάκια είναι χρήσιμα

Μην πετάτε τα λαστιχάκια είναι χρήσιμα σε διάφορες εφαρμογές.

Στο να σταθεροποιήσεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο εάν δεν έχεις βάση, να ανοίξεις το πώμα του βάζουν ή ακόμη ακόμη το μήλο που κόβεις και θα το χρησιμοποιήσεις αργότερα να μη μαυρίζει.
Αυτά τα μικρά -και συχνά ενοχλητικά από το πόσο πολλά μας… βρίσκονται παντού μέσα στο σπίτι- αντικείμενα δεν χρησιμεύσουν μόνο για το αυτονόητο.

1. Δώσε στο κατοικίδιό σου κάτι να παίζει. Ένωσε όλα τα λαστιχάκια σε ένα μπαλάκι και άσε το γατάκι ή το σκυλάκι σου να απολαύσει παιχνίδι.

2. Βάζα που δεν ανοίγουν με τίποτα; Μη σκας. Μέχρι τώρα ήξερες να παίρνεις μια πετσέτα και να προσπαθείς μέχρι να τα καταφέρεις. Την επόμενη φορά που θα σημάνει «συναγερμός» πάρε ένα λαστιχάκι, τύλιξέ το στο καπάκι του «ζόρικου» βάζου ή μπουκαλιού και στρίψε. Έκπληξη…

3. Βάλε τάξη στο πλυντήριο πιάτων. Αν έχεις να πλύνεις κάποιο πολύ ευαίσθητο σκεύος -ποτήρια ψηλά πχ- στερέωσέ τα στα τοιχώματα με τα λαστιχάκια.

4. Εναλλακτικά πασχαλινά αυγά. Βάλε πολλά λαστιχάκια γύρω από τα αυγά -αφού τα έχεις ήδη βράσει- σε ό,τι σχέδιο θέλεις εσύ και βούτηξέ τα μετά στη βαφή. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

5. Τύλιξε τα δώρα σου αλλιώς. Αν έχεις να πακετάρεις κάτι μικρό, δοκίμασε να τυλίξεις το κουτί με διάφορα λαστιχάκια -κατά προτίμηση τα πολύχρωμα αυτή τη φορά- και η εντύπωση που θα κάνει η συσκευασία θα είναι σίγουρα αντίστοιχη του περιεχομένου.

Μην βλέπεις τα άπειρα λαστιχάκια που υπάρχουν στο σπίτι του ως «βάρος». Δες πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά.
Μην βλέπεις τα άπειρα λαστιχάκια που υπάρχουν στο σπίτι του ως βάρος . Δες πώς μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά.
6. Κάνε γυμναστική στα δάχτυλά σου. Αν τα δάχτυλά σου πονάνε και θέλεις να τα γυμνάσεις λίγο, παίξει με ένα λάστιχο κάνοντας κινήσεις όλων των ειδών και θα ξεσκουριάσεις -ή θα ξεπιαστείς στο λεπτό.

7. Ο άλλος σελιδοδείκτης. Αν θέλεις να διαβάζεις χωρίς να χάνεις τη σελίδα σου πέρασε ένα λαστιχάκι στη μία πλευρά του βιβλίου εκεί που έχεις μείνει και δεν θα έχεις τον φόβο ο «σελιδοδείκτης» σας να γλιστρήσει.

8. Ο φίλος του ηλεκτρολόγου. Αν έχεις κάπου ένα σωρό καλώδια που δεν μπορείς να βάλεις σε σειρά, ένα λαστιχάκι μπορεί να σε βοηθήσει στο άψε σβήσε.

9. Ποιος πίνει τι; Σε καλέσματα με πολύ κόσμο, έχε στο μπαρ ένα μάτσο πολύχρωμα λαστιχάκια έτσι ώστε ο καθένας να βάλει στο ποτήρι το χρώμα -ή τα χρώματα που θέλει- για να το ξεχωρίζει.

10. Η καλύτερη λαβή. Τύλιξε ένα λαστιχάκι στο σημείο από όπου πιάνεις το μολύβι ή το στυλό σου και η γραφή θα είναι πολύ καλύτερη.
Δείτε το video για ακόμη περισσότερες εφαρμογές.