ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Χοροπηδηχτά και… γέλια για τη νέα βαλλιστική δοκιμή!

Και να τα χαμόγελα (ξανά) και να πετιούνται στον αέρα (από τη χαρά τους φυσικά) οι στρατιώτες για την επιτυχή βαλλιστική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα. Και ως κερασάκι στην… τούρτα της ευτυχίας, ο μεγάλος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν βγήκε μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους.

Είναι οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα μετά τη νέα βαλλιστική δοκιμή που έκανε το Σαββατοκύριακο. 40 (!) φωτογραφίες του βορειοκορεάτη ηγέτη να παρακολυθεί την εκτόξευση, να γελάει με τους στρατηγούς του, να επιθεωρεί τον πύραυλο πριν εκτοξευτεί, τον πύραυλο αφού εκτοξευτεί, τον πύραυλο από δεξιά, τον πύραυλο από αριστερά, τον πύραυλο από… κάθε γωνία και φυσιά τους στρατιώτες να πηδούν στον αέρα από τη χαρά τους!

Ο πύραυλος, που εκτοξεύτηκε την Κυριακή (21.05.2017) κατέγραψε πτήση περίπου 500 χλμ., σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για τον βαλλιστικό πύραυλο Pukguksong-2, εδάφους – εδάφους, μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς.

Στόχος της εκτόξευσης να τεσταριστεί ο βαλλιστικός πύραυλος και να εξεταστεί η προσαρμοστικότητά του υπό διάφορες συνθήκες μάχης, πριν δοθεί στο στρατό, μετέδωσε το πρακτορείο της Βόρειας Κορέας Rondong Sinmun.

Αφού ανέλαβε τα αποτελέσματα της δοκιμής, ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση, λέγοντας πως ήταν τέλεια. Με περηφάνεια, λέει το πρακτορείο, ο Ανώτατος Ηγέτης είπε ότι η ακρίβεια του Pukguksong-2 είναι πολύ υψηλή και ο πύραυλος είναι ένα επιτυχημένο στρατηγικό όπλο και ενέκρινε την ανάπτυξή του. Και έθεσε ως στόχο και στρατηγικό καθήκον την ενίσχυση της πυρηνικής δύναμης της χώρας.

Και αφού τα είδε όλα υπέροχα και τέλεια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να αποζημιώσει τους τεχνικούς, τους επιστήμονες, τους αξιωματούχους και τους εργάτες στα πυρηνικά εργοστάσια που έφεραν σε πέρας την πετυχημένη πυρηνική δοκιμή.