ΕΙΔΗΣΕΙΣ
VASILOPOULOS

Κερδισμένος ο Βασιλόπουλος από την κατάρρευση του Μαρινόπουλου

Διψήφια άνοδο πωλήσεων και 1035 νέες προσλήψεις ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας για το Α εξάμηνο του 2016. Σε μία αγορά όπως αυτή του λιανεμπορίου η οποία κινείται πτωτικά και το 2016 – οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απώλειες πάνω από 6% – κάποιοι καταφέρνουν και ανταποκρίνονται θετικά εκμεταλλευόμενη και το κενό που έχει αφήσει η κατάρρευση της Μαρινόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας οι ενοποιημένες πωλήσεις του α’ εξαμήνου του 2016 διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1.051 εκατ. ευρώ έναντι 926 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,5%.

Η ενδυνάμωση του κύκλου εργασιών προήλθε τόσο από οργανική ανάπτυξη όσο και από εξαγορές και νέα καταστήματα franchise, αφού εντός του πρώτου εξαμήνου 2016, ο Όμιλος μέσα στους έξι πρώτους μήνες του 2016 ολοκλήρωσε 7 ανακαινίσεις καταστημάτων και διεύρυνε το δίκτυό του με συνολικά 14 νέα σημεία πώλησης, εκ των οποίων 4 αποτελούν προϊόν οργανικής ανάπτυξης, 6 προέρχονται από εξαγορές και 4 τέθηκαν σε λειτουργία με την μέθοδο franchise. Συνολικά, ο Όμιλος σήμερα λειτουργεί σήμερα 358 καταστήματα.

Στην διοίκηση της εταιρείας ιδιαίτερη αισιοδοξία προκαλεί η αξιοσημείωτη άνοδος που παρουσίασαν οι πωλήσεις των συγκρίσιμων καταστημάτων, η οποία διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 9%, υπογραμμίζοντας ακόμα παραπάνω αφενός την ισχύ των μεγεθών και αφετέρου την υγιή βάση πάνω στην οποία συντελείται η ανάπτυξη του Ομίλου καθώς και τις θετικές μελλοντικές του προοπτικές.

Η αύξηση του δικτύου και η ενδυνάμωση της εταιρείας είχε άμεσο αντίκτυπο και στον αριθμό των εργαζομένων καθώς στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποιήσε 1035 νέες προσλήψεις τοποθετώντας την έτσι και σε αυτό τον τομέα στους βασικούς παίκτες στην αγορά του λιανεμπορίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Λεωνίδας Βρεττάκος COO της ΑΒ Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι «τα αποτελέσματά μας υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια συμπληρώνει τις καλές μας οικονομικές επιδόσεις με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι για μας το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε».

Πηγή: news247