ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεραυνοί Βενιζέλου κατά Κυβέρνησης: Δίνουμε το μήνυμα ότι είμαστε χώρα της πλάκας για επενδύσεις!

Σκληρή κριτική έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κυβέρνηση για την εξέλιξη «βόμβα» της αποχώρησης της Eldorado Gold από την χώρα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε φιλοεπενδυτικός στις 10 Σεπτεμβρίου και την επομένη έφυγε η καναδική εταιρεία, δίνεται το μήνυμα ότι είσαι μία χώρα της πλάκας για επενδύσεις , η χώρα έχει διεθνή ευθύνη αποζημιώσεων και δεν είναι μόνον μία βλάβη πολιτική».

Για την Eldorado ανέφερε ότι τηρεί αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους διεθνώς και ότι έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ 18 αποφάσεις που δικαιώνουν την εταιρεία.

«Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να έχει προστατεύσει το περιβάλλον από το Στε», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Χαλκιδική είχε παραδοσιακά μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Ήταν πολύ σκληρός στην κριτική του απένταντι στον Αλέξη Τσίπρα. Σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη τύπου τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε τίποτα, είναι αδύναμος να πει μία νέα αφήγηση , γι αυτό δεν έδωσε καμία δεσμευτική υπόσχεση.

Προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017, καθώς όπως εξήγησε η περίοδος 2018-2023 είναι υπονομευμένη από τον κ. Τσίπρα και τις δεσμεύεις που έχει αναλάβει και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε απαιτητικός όσον αφορά τις εν εξελίξει διεργασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στην κεντροαριστερά.

Δε με ενδιαφέρει ο κομματικός πατριωτισμός αλλά ο εθνικός πατριωτισμός….π ρος το παρόν η συζήτηση γίνεται για οργανωτικά θέματα πρέπει να γίνει συζήτηση επί της ουσίας… δεν θέλω να ασχολούμαι με τα διαδικαστικά..δεν είναι αυτό το θέμα μου… να δούμε πού παέι ο τόπος και αν υπάρχει σκέψη γι εναλλακτικές πολιτικές…