ΕΙΔΗΣΕΙΣ
boutaris

Καταγγελίες: «Συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης με εταιρείες φαντάσματα – Υπεύθυνη η διοίκηση Μπουτάρη»

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη) προχώρησε σε νέες καταγγελίες σε ότι αφορά συμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε:

«Να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αλλά και στους πολίτες της πόλης οφείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αλλά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, μετά την διαπίστωση ότι υπογράφηκαν συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ με εταιρείες «φαντάσματα».

Πρόσφατα μετά από πίεση της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Αβαρλή και της επικεφαλής Ρίας Καλφακάκου,  ανέκυψε σοβαρότατο θέμα με δύο προμηθευτές του Δήμου λόγω της αίτησης εκχώρησης σύμβασης 280.000 χιλιάδων ευρώ από την μία εταιρεία στην άλλη. Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση εκχώρησης, ενώ η πλειοψηφία στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015 την είχε εγκρίνει.

Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε και όρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Ανδρέα Κουράκη, Εφραίμ Κυριζίδη και Γιώργο Αβαρλή για να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις των δύο εταιρειών που έχουν αναλάβει επισκευές μηχανημάτων έργων του Δήμου.

Η επιτροπή επισκέφθηκε της εγκαταστάσεις των δύο εταιρειών στο Καλοχώρι και στη ΒΙΠΕ. Στο Καλοχώρι όπου βρίσκεται η έδρα της μιας εταιρείας η επιτροπή βρήκε μια μάντρα με ένα φορτηγό εγκαταλελειμμένο να κλείνει την είσοδο, ενώ μέσα στον χώρο βρήκε ένα λυόμενο για γραφείο και κάδους απορριμμάτων γεμάτους με απορρίμματα.

Στη συνέχεια η επιτροπή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της δεύτερης εταιρείας, όπου μετά από έρευνα εντοπίστηκε ένας χώρος που κάποτε είχε δηλωθεί ως έδρα της, ο οποίος χώρος δεν είχε καν παροχή ρεύματος, εμφανώς εγκαταλελειμμένος για πάρα πολύ καιρό.  Ο δεύτερος μάλιστα προμηθευτής έχει υπογράψει συμβάσεις 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζητάμε άμεσα να συνεχιστεί η διαδικασία ώστε να ελεγχθούν όλοι οι προμηθευτές του Δήμου Θεσσαλονίκης σε σχέση με την έδρα τους και την δυνατότητα τους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν υπογράφοντας συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Θεωρούμε αδιανόητο να διασπαθίζεται δημόσιο χρήμα σε προμηθευτές οι οποίοι δεν καλύπτουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου. Η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, και ο ίδιος προσωπικά, πρέπει να λογοδοτήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης».