kilikeio

Καταγγελία Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων

Το Σωματείο Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει – καταδικάζει απόλυτα τα περιστατικά που αφορούν ανήλικα παιδιά και ασέλγεια εις βάρος των, από οποιονδήποτε και οποτεδήποτε.

Το Σχολικό περιβάλλον πρέπει να είναι το δυνατόν περισσότερο προστατευμένο και ανέπαφο από τέτοιου είδους ενέργειες. Δυστυχώς το περιστατικό που συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο στην Αττική από τον σύζυγο της κατόχου – υπευθύνου του σχολικού κυλικείου, μόλις εχθές, αναδεικνύει την απαραίτητη λήψη μέτρων και την συνεργασία όλων όσων καθημερινά βρίσκονται στην μαθητική κοινότητα.

Εδώ και χρόνια η Ομοσπονδία μας στην Αθήνα αλλά και όλα τα Σωματεία Πανελλαδικά, παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να εισακούσουν αλλά και να δούνε σοβαρά τις προτάσεις μας για αξιολόγηση των Υπεύθυνων Σχολικών Κυλικείων και με άλλα κριτήρια. Η αξιολόγηση μόνο βάση οικονομικών κριτηρίων δεν αρκεί και είναι λανθασμένη. Επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί στην βαρύτητα που έχει η αξιολόγηση των προσόντων των υποψηφίων, η εκπαίδευση τους αλλά και η καταλληλότητα τους. Τα μέλη μας έχουνε παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα αλλά και έχουνε συμμετάσχει σε σεμινάρια στα οποία μάλιστα έχουνε ενημερωθεί για τον τρόπο συμπεριφοράς τους μέσα στην σχολική κοινότητα από ψυχολόγους καθηγητές.

Πιστεύουμε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό θα αποδοθεί δικαιοσύνη άμεσα αλλά και ανάλογη τιμωρία του εν λόγω παιδεραστή. Ελπίζουμε να μην δούμε τέτοιου είδους φαινόμενα ποτέ ξανά.