ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέστρεψαν αυτοκίνητο αξίας 1,6 εκατ. κατά τη διάρκεια test drive!

Πολύ μεγάλες υλικές ζημιές υπέστη ένα σπάνιο Agera RS, όταν ο επαγγελματίας οδηγός της Koenigsegg έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της δοκιμής και έπεσε μέσα σε κανάλι.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε η σουηδική φίρμα, αναφέροντας ότι οδηγός και συνοδηγός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Το ατύχημα συνέβη στην πίστα της NEVS στο Trollhattan, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Το αμάξωμα της Agera RS έχει καταστραφεί, ωστόσο οι μηχανικοί της εταιρείας δεν εντόπισαν ρωγμές στο σασί και τα μηχανικά μέρη, κατά την πρώτη αξιολόγηση. Το συγκεκριμένο hypercar ήταν παραγγελία πελάτη από τις ΗΠΑ και μόλις είχε βγει από το εργοστάσιο.

Ο επαγγελματίας οδηγός και ο μηχανικός που ήταν δίπλα του τηρούσαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο, το οποίο λέει ότι όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες αμέσως μετά την παραγωγή.

Ο πελάτης είναι ενήμερος για το συμβάν και για το γεγονός ότι πρέπει να κάνει λίγη υπομονή ακόμη μέχρι να παραλάβει το συλλεκτικό και πανίσχυρο υπερ-αυτοκίνητο. Θυμίζουμε πως, η παραγωγή της Agera RS των 1.160 ίππων θα περιοριστεί στις 25 μονάδες και έχει κάνει sold out παρά την τιμή του 1,6 εκατομμυρίου δολαρίων (χωρίς τους φόρους).