tourismos nisia

Καμπάνια άνω των 2 εκατ. ευρώ από ΕΟΤ σε Google, Facebook, TripAdvisor, Expedia

O Eλληνικός Οργανισμός Τουρισμού αποφάσισε την υλοποίηση διαφημιστικών προγραμμάτων τουριστικής προβολής της χώρας σε ξένες αγορές, συνολικού ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ μέσω Google, Facebook, TripAdvisor και Expedia.

Τις σχετικές αποφάσεις για τις διαφημιστικές δράσεις που θα «τρέξουν» διαδικτυακά μέσω των διεθνών δικτύων υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα μέσω Google ύψους 215.000 ευρώ θα υλοποιηθεί με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Σε σχέση με τις ΗΠΑ το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε επιλεγμένες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Τέξας, η Φλόριντα, το Ιλινόι και η Βιρτζίνια. Το δεύτερο πρόγραμμα μέσω Google ύψους 505.000 ευρώ θα υλοποιηθεί με στόχο τις αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας και της Σερβίας. Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, στις παραπάνω χώρες καταγράφεται ήδη μεγάλος όγκος αναζητήσεων σε σχέση με ταξίδια/διακοπές στην Ελλάδα γι’ αυτό κρίθηκε σημαντική η διαφήμιση προκειμένου να ενδυναμωθεί η τουριστική ζήτηση.

Το τρίτο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω των διαφημιστικών εργαλείων του Facebook έχει προϋπολογισμό 310.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί με στόχο τις αγορές της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Πολωνίας. Η διαφημιστική καμπάνια με διάρκεια έως το τέλος του έτους έχει τελικό στόχο την επίτευξη 94 εκατ. εμφανίσεων στο σύνολο των παραπάνω αγορών. Το 2015 αντίστοιχο πρόγραμμα που έτρεξε μέσω Facebook σε 12 ξένες αγορές είχε προκαλέσει σχεδόν 142 εκατ. εμφανίσεις των διαφημίσεων της Ελλάδας σε 24,3 εκατ. χρήστες.

Το τέταρτο πρόγραμμα μέσω TripAdvisor –που τροποποιήθηκε πρόσφατα με απόφαση του γ.γ. του ΕΟΤ– θα έχει προϋπολογισμό 429.000 ευρώ. Αγορές- στόχοι του προγράμματος θα είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Ιταλία, η Αυστραλία, το Ισραήλ και η Ρωσία. Το 2015 αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε μέσω TripAdvisor σε 9 αγορές προκάλεσε 43.202 προβολές του τουριστικού διαδικτυακού τόπου της Ελλάδας από 36.346 μοναδικούς επισκέπτες.

Το πέμπτο πρόγραμμα μέσω Expedia με προϋπολογισμό ύψους 546.517 ευρώ θα υλοποιηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα έχει στόχο τις αγορές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Γαλλίας και του Καναδά. Κατά το περυσινό πρόγραμμα μέσω της Εχpedia μεταξύ άλλων σχεδιάστηκε ένα βίντεο για τη χώρα μας με τίτλο «Τravel like a God», το οποίο θα αποτελέσει βασικό υλικό προβολής και στο πλαίσιο του φετινού διαφημιστικού προγράμματος.