ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιτεχνικό πρότζεκτ παρουσιάζει τους παγκόσμιους ηγέτες πιο… «γυμνούς» από ποτέ

Ως μια «μελέτη των χαρακτηριστικών που μας χωρίζουν, ενώ θα έπρεπε να μας ενώνουν» χαρακτηρίζουν το πρότζεκτ τους δύο Αυστραλοί καλλιτέχνες, ο Alex Wadelton and ο Marcus Byrne, οι οποίοι δημιούργησαν μια σειρά από πορτρέτα πολιτικών ηγετών όπως… δεν τους έχετε ξαναδεί.

Στη σειρά πορτρέτων βλέπουμε διάσημους ηγέτες πανίσχυρων χωρών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ και η Άνγκελα Μέρκελ να ποζάρουν, πότε χαμογελαστοί, πότε βλοσυροί, χωρίς το δέρμα τους. «Αν αφαιρέσουμε ένα χιλιοστό δέρματος, αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Οι πολιτικοί ηγέτες του κόσμου δεν διαφέρουν. Η ρητορική τους μπορεί να μας φέρει πιο κοντά ή να μας απομακρύνει.
Απεκδυόμενοι το δέρμα τους, βλέπουμε ότι είναι απλώς πλάσματα της ίδιας φυλής, της ανθρώπινης», εξηγεί ο Byrne.

Αν και έχει χαρακτηριστεί από πολλού «μακάβριο» και «αηδιαστικό», το πρότζεκτ με τίτλο « One Millimeter», σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του, προτρέπει τον θεατή να κοιτάξει πέρα από το χρώμα του δέρματος, το φύλο και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να συνειδητοποιήσει ότι οι διαφορές μας έχουν μόλις…ένα χιλιοστό βάθος.

Δείτε τα πορτρέτα