ΕΙΔΗΣΕΙΣ
karatzaferiw-ethniki-enotita

Και το όνομα αυτού «Εθνική Ενότητα»: Το νέο κόμμα Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου

«Εθνική Ενότητα» είναι το όνομα του νέου κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι παρουσίασαν τον νέο πολιτικό σχηματισμό, καθώς και τις βασικές αρχές που τον διέπουν.

Με το ερώτημα «ως πότε» καλούν τους πολίτες να συνταχθούν με την Εθνική Ενότητα, καθώς -όπως αναφέρουν- «η χώρα είναι υπό ξένη κατοχή επί έξι χρόνια», έχει αρνητική ανάπτυξη και αμείωτη ανεργία, ενώ καταστήματα κλείνουν, αγρότες υποφέρουν, μικρομεσαίοι αφανίζονται, συντάξεις απομειώνονται, ακίνητες περιουσίες απαξιώνονται.

Aκολουθεί το χαρτί που μοιράστηκε κατά την παρουσίαση και δίνει το στίγμα του νέου κόμματος:

os-pote-karatzaferis

 

Το νέο δεξιό κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Τάκη Μπαλτάκου θέλει να καλύψει τον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή. Προς το παρόν -τουλάχιστον- δεν ανακοινώθηκαν άλλα ονόματα, ωστόσο οι επαφές και με άλλα πρόσωπα που πρόσκεινται στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, όπως επιβεβαιώθηκε, υπάρχουν και τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθούν.

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ο αναμμένος πυρσός, παραπέμποντας στο προηγούμενο έμβλημα της ΝΔ.

Στόχος του εγχειρήματος, όπως είπε ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και γ.γ. του νέου κόμματος, είναι «να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Απευθυνόμαστε σε όποιον αγαπάει την Ελλάδα, σε όποιο δακρύζει ακούγοντας τον εθνικό ύμνο. Απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις δύο τελευταίες εκλογές. Ο λαός αυτός», σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, «έχει ψυχή. Αυτόν τον λαό και αυτήν την ψυχή θέλουμε να κινητοποιήσουμε».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προανήγγειλε ότι θα γίνει προσπάθεια να ενωθούν «όλες οι πατριωτικές δυνάμεις». Χαρακτήρισε «προσβολή» το γεγονός ότι το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί, ενώ έκανε γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει επαφές και με άλλα πρόσωπα, που θα ολοκληρωθούν με «προσκλήσεις σε πολιτικές προσωπικότητες» για συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή. «Ήμασταν και είμαστε ευρωσκεπτικιστές. Πρώτη μας προσπάθεια είναι η επιστροφή της ελληνικής κυριαρχίας. Θα είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή», σημείωσε.

Μπαλτάκος για ΧΑ: «Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού»

Στην ερώτηση αν στηρίζουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ, οι δύο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας, απάντησαν ότι ελπίζουν να μη χρειαστεί, αλλά «δεν ζούμε με τον φόβο της εξόδου από το ευρώ. Το έθνος μπορεί να προετοιμαστεί».

Μέσα στις σκέψεις του Τσίπρα, εκτιμά ο κ. Καρατζαφέρης, «είναι και η απόδραση, δεν ξέρω αν έχει τα αποθέματα. Βρίσκεται σε αδιέξοδο», ενώ αναφερόμενος στους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, σχολίασε ότι «η καρέκλα ήταν ισχυρότερη του πατριωτισμού».

Για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπαλτάκος είπε ότι «είναι δικοί μας άνθρωποι, δεξιοί ψηφοφόροι και βεβαίως μας αφορούν. Δεν μπορείς να αγνοείς το 7% του λαού».

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε: «Είναι κεντρώος πολιτικός που προέρχεται και εκείνος όπως και ο πατέρας του από το κόμμα των νεοφιλελεύθερων. Ανήκει στο κέντρο, να πάει εκεί και να μας αφήσει και εμάς στην ησυχία μας, που είμαστε ένα καθαρά δεξιό κόμμα».

Πηγές: euro2day.gr, newpost.gr