ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kavathas

Καββαθάς: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Την ικανοποίησή του ως προς την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων εξέφρασε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει την υλοποίηση των μέτρων και όχι απλά την εξαγγελία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καββαθάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι δύο μέτρα τα οποία αφορούν την επιχειρηματικότητα της χώρας εξήγγειλε, ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

«Το ένα είναι το θέμα του παγώματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και προς το ΕΤΕΑ. Είναι ένα μέτρο το οποίο επαναφέρει στο σύστημα τουλάχιστον 300.000 ασφαλισμένους, που σήμερα δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Είναι μία πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ από το καλοκαίρι του 2014, με μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ, του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής, την οποία υιοθέτησε ο πρωθυπουργός και βεβαίως περιμένουμε την υλοποίηση και όχι απλά την εξαγγελία», δήλωσε.

Το δεύτερο μέτρο, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, είναι ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός, ο οποίος είναι βασικός για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς τραπεζικό ακατάσχετο λογαριασμό τα λουκέτα θα αυξάνουν μέρα με τη μέρα.