ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιστορικά μοντέλα στο Targa Florio

Η εκκίνηση του 101ου «Targa Florio», ενός εκ των διασημότερων και πιο φημισμένων αγώνων παγκοσμίως, δόθηκε στη Σικελία, με εκατοντάδες ιστορικά οχήματα να λαμβάνουν μέρος.

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles στηρίζει αυτό το σημαντικό αυτοκινητιστικό γεγονός, με τις Alfa Romeo και Abarth να αποτελούν τους επίσημους χορηγούς του αγώνα. Μάλιστα, η ιταλική μάρκα είναι η πιο επιτυχημένη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχοντας σημειώσει 10 νίκες και ισάριθμους ταχύτερους γύρους. Παράλληλα, διατηρεί το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών (έξι νίκες από το 1930 έως το 1935) και την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης την ίδια χρονιά.

Για να γιορτάσει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν, η Alfa Romeo συμμετέχει στο «Targa Florio» με τέσσερα εκπληκτικά αυτοκίνητα από το Ιστορικό Μουσείο της «La macchina del tempo», στο Arese. Συγκεκριμένα, στον αγώνα θα παρελάσουν οι Giulietta SZ (1960), Giulia Sprint Speciale (1963), Giulia GTA (1965) και 1600 Spider »Duetto» (1966).

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκονται και οι εντυπωσιακές Stelvio και Giulia, οι οποίες αποτελούν την καλύτερη έκφραση του «La meccanica delle emozioni» και ξεχωρίζουν για τις ανταγωνιστικές επιδόσεις και το απαράμιλλο ιταλικό στιλ.