ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ στον αέρα: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στη Γερμανία – Επιβάτες μιλούσαν για «βόμβα»

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολωνίας πραγματοποίησε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από τη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας στο Λονδίνο, το βράδυ του Σαββάτου.

Επιβάτες της πτήσης ενημέρωσαν το πλήρωμα ότι τρεις συνεπιβάτες τους μιλούσαν για «θέματα τρομοκρατίας», με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στον Κολωνία και οι τρεις συγκεκριμένοι επιβάτες να τεθούν υπό κράτηση.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πληροφορίες από την αστυνομία, ο πιλότος του αεροσκάφους αποφάσισε να προχωρήσει σε έκτακτη προσγείωση όταν τον ενημέρωσαν οι αεροσυνοδοί, βασιζόμενοι σε μαρτυρίες άλλων επιβατών, ότι οι τρεις άνδρες χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους μεταξύ άλλων τις λέξεις «βόμβα» και «εκρηκτικά»

Οι 151 επιβάτες της πτήσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το Airbus 319 κάνοντας χρήση των εξόδων κινδύνου, και στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους στο αεροσκάφος, ενώ πήραν και καταθέσεις από τους επιβαίνοντες.

Οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση ενός σακιδίου πλάτης που ανήκε σε έναν από τους τρεις άνδρες που τέθηκαν υπό κράτηση και προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξή του, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό του.