ΕΙΔΗΣΕΙΣ
police1

Θεσσαλονίκη: 15 συλλήψεις σε ειδικές αστυνομικές δράσεις

Από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 9 άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • 6 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων, 31χρονος ομογενής, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (7) ετών και ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 52χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις (3) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (36) μηνών και χρηματική ποινή, για πλαστογραφία με χρήση, απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.