ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Αγόρασαν διαμάντι με πλαστά χαρτονομίσματα

Στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα αγόρασαν διαμάντι από χρυσοχόο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για έναν 29χρονο Ιταλό και έναν 36χρονο Σέρβο, οι οποίοι, ύστερα από την καταγγελθείσα απάτη, επιχείρησαν με αυτοκίνητο να διαφύγουν από τη χώρα, όμως εντοπίστηκαν στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, όπου και συνελήφθησαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκε πάνω τους το διαμάντι και οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο μεσοδιάστημα να το πούλησαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο κατηγορούμενοι επισκέφθηκαν την περασμένη Κυριακή το γραφείο 49χρονου χρυσοχόου. Αφού συμφώνησαν μαζί του να αποκτήσουν το διαμάντι, έναντι 200.000 ευρώ, του παρέδωσαν δύο τσάντες, οι οποίες -όπως διαπιστώθηκε- περιείχαν δεσμίδες με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Μόλις έφυγαν από το γραφείο, ο χρυσοχόος αντιλήφθηκε την απάτη, αλλά ήδη οι δράστες είχαν γίνει «καπνός» μαζί με το διαμάντι.

Όταν συνελήφθησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους περίπου 14.500 ευρώ, δηνάρια ΠΓΔΜ αξίας 1.600 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.