Θεοδωράκης για τη «Μακεδονία»: Η Θεσσαλονίκη έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική της έκραση!

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook σχολίασε το λουκέτο στη «Μακεδονία» ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Θεσσαλονίκη έχασε την εμβληματικότερη και ιστορικότερη δημοσιογραφική έκφρασή της, τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Δεν θα σταθώ στην εύλογη συγκινησιακή φόρτιση που προκαλεί η είδηση σε όλους μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

«Θα επισημάνω όμως το γεγονός πως οι έννοιες αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση, ισχυρή περιφέρεια δεν έχουν αποκτήσει ακόμη ουσιαστικό περιεχόμενο στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη πλήττεται πολλαπλά από την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, το brain drain και την μετανάστευση των λογιστηρίων της στην Βουλγαρία… Ενώ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζουν χάντρες από τα πρωθυπουργικά γραφεία – παραρτήματα και επιστρέφουν στις… κρατικοποιήσεις (βλέπε συγκοινωνίες)» πρόσθεσε.

«Τώρα, το κλείσιμο της ιστορικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ζοφερή ατμόσφαιρα. Θέλω να συμπαρασταθώ στους εργαζόμενους, να εκφράσω τη θλίψη μου και ως δημοσιογράφος για τη δυσάρεστη εξέλιξη. Και να θυμίσω ότι έχουμε καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Ας πάψουμε, επιτέλους, να παρακολουθούμε άπραγοι την φτωχοποίηση της δημόσιας ζωής» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.