ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xorodia60-604x320

Η χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» απόψε στο Μέγαρο Μουσικής

Στις 9:00 απόψε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η χορωδία της ΣΦΓΤ «ΣυνΩΔΗπόροι» θα συμμετέχει σε μουσικό αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια παρουσίας του συνθέτη Νότη Μαυρουδή.

Το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναγγέλλοντας τη σημαντική εκδήλωση αναφέρει τα εξής:

Ήταν μία απ’ αυτές τις μαγικές συναυλίες του Νότη Μαυρουδή -νοσταλγικές, σε στυλ παλιάς μπουάτ, σ’ έναν υπέροχο χώρο στην Καβάλα- όπου την ώρα που το κοινό «έδινε» παραγγελίες (έτσι γινόταν στις μπουάτ της Πλάκας), μια παρέα από πέντε-έξι μέλη της χορωδίας «ΣυνΩΔΗπόροι» αρχίνησε να «γεμίζει» πολυφωνικά τις υπέροχες μελωδίες των τραγουδιών του Μαυρουδή.

Κεραυνοβόλος έρωτας! Και καθώς «ήταν μεγάλη η νύχτα», η ιδέα να τραγουδήσει ολόκληρη η χορωδία τα έργα του μεγάλου συνθέτη, ήρθε φυσικά κι αβίαστα. «Και για φαντάσου να ‘χαμε μαζί μας και τη Βενετσάνου και τον Τοσικιάν», είπε κάποιος που αγαπά να ονειρεύεται…

Νότης Μαυρουδής Σύνθεση, κιθάρα

Νένα Βενετσάνου Τραγούδι

Γιώργος Τοσικιάν Κιθάρα

Χορωδία «ΣυνΩΔΗπόροι» του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας

Γιάννης Κανάκης Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας

Ένα τμήμα του χορωδιακού προγράμματος παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην αίθουσα του ΟΣΚΑΡ, ωστόσο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα θα είναι διευρυμένο όπως επίσης και το κοινό. Η εμφάνιση της καβαλιώτικης χορωδίας είναι άκρως σημαντική και μάλιστα δεν τη φαντάζονταν καν τα μέλη της, που έγιναν δεκτά από το Μέγαρο Μουσικής. Όταν όμως η χορωδία παρουσίασε δείγμα της δουλειάς της τότε το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα.

Θα ήταν θετικότατο εάν η συγκεκριμένη συναυλία ή κάποια από τις επόμενες εκδηλώσεις κατάφερνε να ταξιδέψει έως την Αθήνα. Πέραν του γεγονότος ότι ο σύλλογος καβαλιωτών της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στο Σάββατο στο Μέγαρο ώστε να στηρίξει τη χορωδία κι όσοι καβαλιώτες επιθυμούν να ταξιδέψουν έως τη συμπρωτεύουσα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να εξασφαλίσουν την οδική τους μεταφορά με λεωφορεία, στο πρακτορείο Στέλλα Tours επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2510222002.