ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πρώτη πρόβα της ελληνικής αποστολής στη Eurovision

Στην πόλη όπου χτυπά η «καρδιά» της Eurovision, τη Στοκχόλμη, βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής η ελληνική αποστολή. Πριν από λίγη ώρα έγινε η πρώτη πρόβα των Argo στην Στοκχόλμη αφήνοντας καλές εντυπώσεις όχι μόνο για το τραγούδι αλλά και για την σκηνική τους παρουσία.

Στην παρουσία τους επί σκηνής, το χρώμα που θα κυριαρχήσει θα είναι το άσπρο. Στην έναρξη της εμφάνισής τους θα δούμε τον Κωνσταντίνο Τοπούζη -τον λυράρη-  ο οποίος θα εμφανιστεί μόνος του από την πλευρά της πασαρέλας του σταδίου ενώ στις οθόνες θα υπάρχει ως φόντο μία τεράστια κόκκινη φλόγα και το τραγούδι θα ξεκινήσει σχεδόν acapella. Στη συνέχεια θα τρέξει στην κεντρική σκηνή για να βρει τους υπόλοιπους Argo και με τη χρήση του φωτός, θα δημιουργηθεί μία  ατμόσφαιρα για την «ουτοπική γη» τους στη σκηνή του Globe Arena. Με κυριάρχο χρώμα το χρυσό.

Όσοι παρακολούθησαν την πρόβα μιλούν για ένα δυναμικό τραγούδι που συνδυάζεται από μία δυναμική χορογραφία που θυμίζει πάρα πολύ… Ζορμπά! Η πρώτη πρόβα είχε διάρκεια περίπου 40 λεπτά, ενώ η δεύτερη θα γίνει την Παρασκευή.

Ο πρώτος  ημιτελικός, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, οπότε και διαγωνίζεται η Ελλάδα. Τα προγνωστικά επιμένουν ότι οι Argo και το «Utopian Land» δύσκολα θα προκριθούν στον τελικό, ενώ, αν περάσουν στην μεγάλη βραδιά, θα καταταγούν μεταξύ των δέκα τελευταίων.

«Δεν έχει ξανασυμβεί να μην φαίνονται οι τραγουδιστές στο βιντεοκλίπ -το θέλαμε εμείς για να δημιουργηθεί μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα- όπως δεν έχει ξανασυμβεί να μην υπάρχει promo tour. Κρίνουν με βάση αυτά τα δεδομένα»,δήλωσε, στο «Έθνος TV», ο λυράρης Κώστας Τοπούζης, σχολιάζοντας τα προγνωστικά και συνεχίζει: «ας δουν την απόδοσή μας πάνω τη σκηνή. Θα διαψευσθούν τα στοιχήματα! Η εμφάνισή μας στη σκηνή θα είναι η απάντηση».

Πηγή: protothema