ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Μέι πήγε στην μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου και εκεί την περίμεναν οι χασάπηδες…

Σήμερα, Τετάρτη, είναι η τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας στη Μεγάλη Βρετανία και η πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών (Τορις), Τερέζα Μέι η οποία είχε δηλώσει πως προτιμά την επαφή με τους απλούς πολίτες από τα ντιμπέιτ με τους αντιπάλους τους- λες και το ένα αποκλείει το άλλο- είπε να επισκεφθεί την μεγαλύτερη κρεαταγορά του Λονδίνου.

Θα έλεγε βέβαια κανείς πως από την μέχρι τώρα αποτυχημένη επικοινωνιακά αλληλεπίδρασή με τους πολίτες θα είχε πάρει το μάθημά της. Αλλά αν μη τι άλλο η κ.Μέι είναι μια πολιτικός που δεν πτοείται εύκολα και αυτό οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε (βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν μαθαίνει και από τα λάθη της και αυτό είναι πρόβλημα).

Η κ.Μέι λοιπόν, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και συνεργάτες της επισκέφθηκε το πρωί την αγορά Σμίθφιλντς. Ήταν εκεί από τα ξημερώματα, στις 5:30πμ (τοπική ώρα) και ήλπιζε να «κλείσει» με αυτή την επίσκεψη σε πολίτες της εργατικής τάξης της Αγγλίας την προεκλογική της εκστρατεία.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε. Γιατί η Τερέζα Μέι όχι μόνο γιουχαΐστηκε από επαγγελματίες και πολίτες που βρίσκονταν στην αγορά αλλά πολλοί ήταν και οι κρεοπώλες που την υποδέχονταν φωνάζοντας «Vote Labour!», δηλαδή «Ψηφίστε το Εργατικό Κόμμα» ενώ άλλοι της φώναζαν πως θα πρέπει να σταματήσει την πολική των περικοπών και κυρίως τις περικοπές στην αστυνομία («End police cuts») ένα θέμα που αναδείχθηκε πολύ αυτές τις μέρες στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.

Και πάλι πάντως η Μέι δεν πτοήθηκε και θέλοντας να δείξει πόσο απλή και προσιτή είναι (;) έβγαλε selfies με κρεοπώλες φορώντας μάλιστα τα καπέλα τους.

Αυτή βέβαια δεν ήταν η μόνη αποτυχημένη προσπάθεια αλληλεπίδρασης της Μέι με τους ψηφοφόρους. Όταν μια γυναίκα με μαθησιακές δυσκολίες της ζήτησε βοήθεια εκείνη απαντούσε για προγράμματα ψυχικής υγείας μη αντιλαμβανόμενη προφανώς τη διαφορά…Προκάλεσε δε πολύ αρνητικά σχόλια και κατά τη διάρκεια εκπομπής στο πλαίσιο της οποίας δέχθηκε ερωτήσεις από το κοινό, όταν απάντησε ψυχρά σε μια χαμηλά αμειβόμενη νοσοκόμα με τον χαρακτηριστικό κυνισμό που την διακρίνει. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τις πιο πρόσφατες «δύσκολες» στιγμές της Μέι.

Σημειώνεται πως οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο «ανοίγουν »την Πέμπτη στις 7πμ (δηλαδή 9πμ ώρα Ελλάδος) και θα «κλείσουν» στις 10μμ (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος) και την ίδια ώρα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα των exit polls ενώ μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η μετάδοση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η κ.Μέι προηγείται από 5% έως και 8% έναντι των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν ενώ η αρχική διαφορά όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές τον Απρίλιο ήταν στο 22%.

  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters
  • POOL New / Reuters