ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη πρόοδο στο τένις

Ως η πλέον βελτιωμένη χώρα στο τένις μέσα στο 2016, βραβεύθηκε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η βράβευση ανάμεσα σε άλλες 22 χώρες, έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Tennis Europe, στο Σότσι της Ρωσίας, και το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Γιαννάς. Σε αυτή τη ΓΣ νέος πρόεδρος εξελέγη ο Ρώσος Βλάντιμιρ Ντμίτριεφ.

Η Ελλάδα παρουσίασε την μεγαλύτερη πρόοδο στο επαγγελματικό τένις σε σχέση με τις άλλες χώρες, κυρίως λόγω της κατακόρυφης ανόδου (σε αγώνες και παγκόσμια κατάταξη) της Μαρίας Σάκκαρη, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου.

Η Σάκκαρη μπήκε στο «τοπ-100» και έχει φτάσει στο νο 84, ενώ προχώρησε από τα προκριματικά έως τον 2ο γύρο στο Αυστραλιανό Όπεν και στο Γουίμπλεντον. Ο 18χρονος Τσιτσιπάς ήταν σταθερά στο νο 1 των juniors, ενώ πέτυχε και το μεγαλύτερο άλμα στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών, καθώς μέσα σε 11 μήνες ανέβηκε 483 θέσεις, αφού στο τέλος του 2015 βρισκόταν στο νο 683 και το διάστημα αυτό κατάφερε και μπήκε στο «τοπ-200». Παράλληλα, ήταν φιναλίστ σε δυο διαδοχικά Challenger τουρνουά στο Μαρόκο. Η Γραμματικοπούλου κατέκτησε το τουρνουά του Μινσκ, ήταν φιναλίστ σε άλλα τρία τουρνουά, του Μίντελμπουργκ, της Οστάνδης και του Χάρκοβο, και έχει φτάσει στο νο 205 της παγκόσμιας κατάταξης.