ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γεννηματά κατηγορεί την Κυβέρνηση για πολιτική απάτη και δημαγωγία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία ασκεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, χαρακτηρίζοντας την «συμφωνία ντροπής».

«Είναι η σοβαρότερη στην ιστορία μας παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη διαχείριση των οικονομικών του κράτους. Συνθηκολόγησαν με όρους  ηττημένου, με μέτρα καταστροφής της μεσαίας τάξης και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» σημειώνει σε συνέντευξή της στον »Ελεύθερο Τύπο» και προσθέτει ότι πρόκειται για «συμφωνία υφεσιακή που δεν βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά μας καταδικάζει σε διαρκή λιτότητα».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «πολιτική απάτη», «λαϊκισμό» και «δημαγωγία», και υποστηρίζει ότι «το θέμα του χρέους είναι ακόμη σε εκκρεμότητα παρά τους διθυραμβικούς πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα πέρυσι το Μάιο».
«Θυμίζω ότι έκλεισε τη 2η αξιολόγηση με επώδυνα και τότε μέτρα λιτότητας, με δήθεν αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. Ένα χρόνο μετά και ενώ συμφώνησε και ψήφισε άλλα 5 δισ. μέτρα, ακόμα το συζητάνε και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες για μετά το 2018» τονίζει η Φώφη Γεννηματά.
Χαρακτηρίζει, τέλος, τα αντίμετρα «νέο παραμύθι της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «ακόμη και αν κάποια δοθούν θα είναι ασπιρίνες στη βαριά πληγωμένη κοινωνία».
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει άμεσα, βλάπτει σοβαρά τη χώρα, την οικονομία, την κοινωνία», αλλά επισημαίνει ότι «τις εκλογές όμως δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε. Το να ζητάς διαρκώς εκλογές ενώ δεν μπορείς να τις προκαλέσεις δεν είναι παρά ευχολόγιο. Η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης που παίρνει διαστάσεις λαϊκής κατακραυγής σίγουρα θα επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις».