ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και εμείς βιώνουμε την πόλη σε διαφορετικούς ρυθμούς αυτήν την φορά, προβάροντας σιγά σιγά φαναράκια στους δρόμους και έχοντας διάφορες εκδηλώσεις που υπόσχονται στιγμές διασκέδασης για όλους.

Όλο το Σαββατοκύριακο από τις 12.00μμ. μέχρι τις 00.00 πμ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης θα γίνεται μια μεγάλη γιορτή στο πλαίσιο του 1ου Thessaloniki Beer Festival, εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό το γενικότερο πλαίσιο του 7ου Thessaloniki Food Festival. Θα υπάρχουν τμηματικά περίπτερα από μικρές «οικογένειες» παραγωγών ζυθοποιίας στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου αλλά και γευστικές προτάσεις για να δοκιμαστούν. Τις ημέρες που θα έχει διάρκεια θα μπορέσουν οι παραβρισκόμενοι να δουν διάφορα μουσικά συγκροτήματα και ακόμη και να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια.

Το Street Mode Festival είναι το 2ο μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται στην πόλη αυτό το διήμερο. Ο πλέον επιτυχημένος θεσμός με 9η χρόνια διοργάνωσης θα γίνει αυτήν την φορά στο Fix – Open Air,όπου οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν σε ένα μεγάλο πάρτι που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει πολύ μουσική, shows, graffiti και street art δρώμενα. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ για μια ακόμη χρονιά.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα παιχτεί η θεατρική παράσταση Λυσιστράτη στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους και αφού έκανε μια επιτυχημένη πορεία σε όλη την Ελλάδα και κατέληξε στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο ο Πέτρος Φιλλιπίδης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Ναταλία Τσαλίκη και ο Γιάννης Μπέζος αποχαιρετούν το θεατρόφιλο κοινό της πόλης σε μια μοναδική βραδιά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την συνεργασία του με τον Σύλλογο των Αποφοίτων των Μουσικών Ωδείων της πόλης εγκαινιάζει τη νέα καλλιτεχνική του σεζόν με μια συναυλία κλασικής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ του Μουσείου το Σάββατο στις 20.30μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι μια καλή ευκαιρία για όλα τα μελή της οικογενείας να μαζευτούν για να ακούσουν μελωδίες ανεξίτηλες στο χρόνο.

Όμως τη σημερινή βραδιά θα γίνει και η «βραδιά Τσιτσάνη» συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα σύνθετη και στιχουργό του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη. Η διοργάνωση έγινε από την Γ’ Δημοτική Κοινότητα και η ώρα έναρξης είναι 20.30μμ. οπότε οι πιο παλαιοί που θα παραβρεθούν θα αναπολήσουν τα εφηβικά τους όνειρα και οι νεότεροι θα αφεθούν στους ήχους μοναδικών και αξεπέραστων τραγουδιών και ήχων. Η συναυλία θα λάβει χώρο στην ομότιτλη πλατεία Τσιτσάνη στην Άνω Πόλη.

Στο πλαίσιο της Βαλκανικής Πλατείας 2017 του Δήμου Νεάπολης- Συκεών το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Γιωργου Μαργαρίτη. Εκτός από τα δικά του επιτυχημένα τραγούδια ο τραγουδιστής θα ερμηνεύσει και διάφορα άλλα ρεμπέτικα δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα για τους θεατές.

Αυτήν την Κυριακή οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών θα είναι στην ευχάριστη θέση να παραβρεθούν στα εγκαίνια της Μικρής θεατρικής Σκηνής του Φεστιβάλ. Εκεί φιλοξενείται την Κυριακή η παράσταση «Κόκκινο». Μια θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου διηγημάτων της Ολυμπιάς Σταύρου με σκηνοθεσία αλλά και υγητή της διασκευής του τον Σπύρο Λαζαρίδη.

Την Κυριακή και την Δευτέρα 4/9 εναρκτήρια παράσταση των φθινοπωρινών βραδιών ποιοτικού θεάτρου στο αμφιθέατρο Αμαδρυάς στο Φίλυρο θα είναι η παράσταση «Όλα του γάμου δύσκολα». Η παράσταση αποτελείται από τρία μονόπρακτα έργα από την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Φουντούκη.

Κατά την διάρκεια όλων των επόμενων βδομάδων ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στο Πνευματικό Κοινωνικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν», για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης για 10η συνεχή χρονιά, γεγονός σημαντικό και δραστηριότητα που προάγει τον πολιτισμό και την παιδεία.

Στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν», παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία, στα μαθήματα όλων των βαθμίδων και κοινωνική ευρύτερα υποστήριξη σε παιδιά, τα οποία ανήκουν σε μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού.

Η ενισχυτική διδασκαλία στηρίζεται κυρίως στην προσφορά εθελοντικής εργασίας από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης και από εκπαιδευτικούς εν ενεργεία ή σε συνταξιοδότηση.

Πέραν τούτου, μέσα από αυτή την δράση προάγονται οι αρχές του εθελοντισμού και προτρέπονται οι νέοι άνθρωποι στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, μέσω της κοινωνικής εργασίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών μπορούν να κατατίθενται όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 14:00 έως τις 21:00 στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν» του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Σπάρτης 6Α.

Αυτές ήταν κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη αυτό το διάστημα, με αρωγό την καλή διάθεση πάντα, οι επιλογές είναι πολλές αρκεί εσείς να θελήσετε να βγείτε από το σπίτι για μια διαφορετική βόλτα.