ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ατζέντα της Κυριακής

Μια ακόμη Κυριακή στην πόλη και όλοι θα ξεκινήσουν την ημέρα λίγο αργότερα απ’ότι συνήθως πίνοντας τον πρώτο καφέ χωρίς βιασύνη για να προλάβουν τον χρόνο όπως τις προηγούμενες ημέρες της εργασιακής εβδομάδας.

Σήμερα η ατζέντα είναι αφιερωμένη σε όλη την οικογένεια. Τα πιο μικρά μέλη θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να γελάσουν, να τραγουδήσουν και να προβληματιστούν μέσα από την παιδική παράσταση που παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών «Το Όνειρο της Πέππας». Η ώρα έναρξης της παράστασης είναι 20:30μμ. και θα ταξιδέψει τους μικρούς θεατρόφιλους μέσα από όμορφες ιστορίες που πραγματεύονται τη δύναμη του ονείρου που πρέπει να υπάρχει στην σκέψη των μικρών αλλά και πιο μεγάλων «παιδιών».

Μια άλλη διαφορετικού ύφους από την προηγούμενη θεατρική πρόταση για αυτήν την Κυριακή παρουσιάζεται υπό τον θεσμό «Μερκούρεια 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών. Αρχαίο θέατρο και τραγωδία με τους «Βάκχες» να ανεβαίνουν στην σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών στις 21:00μμ. είναι το δρώμενο των Μερκουρείων την σημερινή ημέρα και μέσα από την ιδιαίτερα συγκρουσιακή εξερεύνηση της ατομικότητας του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού αυτή η μοναδική τραγωδία θα ταξιδέψει τους θεατές σε μια διαφορετική ενδοσκόπηση αξιών και προσωπικής αναζήτησης.

Για τους λάτρεις των ρετρό και splatter ταινιών στο πλαίσιο της διοργάνωσης των #SummerLateNights προβολών στο θερινό σινεμά Απόλλων προβάλλεται σήμερα στις 22:15μμ. το κλασικό θρίλερ «Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες». Μια ταινία που αν και έχουν περάσει δεκαετίες από την αρχική της προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες δεν παύει να διακατέχει μυστήριο και να προβάλει την αγωνία για το απρόσμενο και το αναπάντεχο της ανθρώπινης φύσης.

Αυτήν την Κυριακή αρχίζει και ένα μοναδικό Φεστιβάλ χαράς, τέχνης και πολιτισμού στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών. Το δρώμενο δεν είναι άλλο από την «Βαλκανική Πλατεία 2017» που εκεί θα συμμετάσχουν πληθώρα μουσικών καλλιτεχνών όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Cumbus Cemaat μεταξύ άλλων. Στην εναρκτήρια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα Συμμαχικά Κοιμητήρια επί της οδού Λαγκαδά την Δευτέρα με ελεύθερη είσοδο τιμώμενο θέμα θα είναι το ποιοτικό Ελληνικό αλλά και Διεθνές τραγούδι των δεκαετιών του ογδόντα και του ενενήντα.

Ερμηνευτές θα είναι ο ταλαντούχος Μάριος Φραγκούλης και ο ανερχόμενος διεθνής Έλληνας τραγουδιστής Γιώργος Πέρρης θέτοντας με αυτόν τον τρόπο μια ενδιαφέρουσα και ποιοτική πρόταση για διασκέδαση εκείνη τη βραδιά.

Εκτός από τις συναυλίες όλες αυτές τις ημέρες θα λάβουν χώρο και διάφορα εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά κρατώντας το ενδιαφέρον αμείωτο για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Σήμερα ο προάγγελος θα γίνει στην Νεάπολη στην πλατεία Ειρήνης στο Ρολόι στις 19:00μμ. όπου θα ερμηνευτούν τραγούδια και μουσική από την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο, τον Πόντο και την Κρήτη και μια δεύτερη εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο του Αθ. Διάκου στο 3ο – 5ο Δημοτικό Σχολείο της Νεάπολης στις 21:00μμ. από το Σκιοθέατρο Αγαπίου με θέμα «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δάσος».

Αυτές ήταν κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην Θεσσαλονίκη σήμερα αλλά ότι και όπου και αν επιλέξετε να πάτε να είστε πάντα με θετική και ποιοτική συντροφιά για να περάσετε ευχάριστα και αυτήν την Κυριακή.