ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PAROUSIASTES TOP GEAR

Εφτά αντί τρεις οι παρουσιαστές στο Top Gear

Ανακοινώθηκε τελικά το σύνολο των παρουσιαστών του νέου Top Gear, που ξεκινά να μεταδίδεται to Μάιο από κρατικό βρετανικό κανάλι BBC. Η επί πολλά έτη πιο δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή στον κόσμο, είχε συνδεθεί άρρηκτα με την τριάδα των παρουσιαστών του και ειδικότερα με το ανατρεπτικό, καυστικό και ενίοτε ρατσιστικό χιούμορ του Τζέρεμι Κλάρκσον.

Ο τελευταίος ήταν και ο λόγος που «κόπηκε» απότομα η εκπομπή το Μάρτιο του 2015, όταν κατηγορήθηκε για βίαιη συμπεριφορά εναντίον μέλους της ομάδας παραγωγής. Τελικά η τριάδα των Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι μετακινήθηκε με ένα αδαμάντινο στην κυριολεξία συμβόλαιο στο on demand τηλεοπτικό Amazon Prime και το BBC επέλεξε για κεντρικό παρουσιαστή του νέου Top Gear τον Chris Evans, διάσημο παραγωγό σε ραδιόφωνο και τηλεόραση στη Βρετανία. Εδώ και μήνες, διέρρεαν φήμες τόσο για να το ονόματα των παρουσιαστών που θα τον συνόδευαν, όσο και για την ανικανότητά του σε ότι έχει να κάνει με τα αυτοκινητικά πράγματα.

Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση όλων των παρουσιαστών του Top Gear δείχνει ότι η επιλογή είναι αποτέλεσμα πολύ λεπτών ισορροπιών. Έτσι, με την παρουσία του ηθοποιού Ματ Λε Μπλάνκ, του παγκοσμίως γνωστού «Τζόι» από την αμερικανική σειρά «Τα φιλαράκια», επιχειρείται μια διεθνής διείσδυση, ενώ με την παρουσία του Έντι Τζόρνταν η σύνδεση με τον μαγικό κόσμο της F1. Η γερμανίδα οδηγός αγώνων Σαμπίν Σμιτζ και ο διεθνώς γνωστός δημοσιογράφος αυτοκινήτου και youtuber Κρις Χάρις δίνουν την απαραίτητη «βαρύτητα» της εκπομπής σε ζητήματα οδήγησης, μαζί με τον πάλαι ποτέ Στιγκ ή, κατά κόσμον, Μπεν Κόλινς. Μια εντελώς νέα προσθήκη στην τελική «παλέτα» των παρουσιαστών αποτελεί ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου Ρόρι Ράιντ, ο οποίος υποπτευόμαστε ότι έρχεται ως αντίβαρο στην «κατάλευκη» ομάδα των έξι.

Σε κάθε περίπτωση το Top Gear θα συνεχίσει να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπομπή, καθώς ο προϋπολογισμός κάθε επεισοδίου είναι περίπου ίδιος με αυτόν ενός ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού για ένα έτος. Έτσι, σούπερ αυτοκίνητα, λαμπεροί και διάσημοι καλεσμένοι καθώς και εφτά ολόκληροι παρουσιαστές, είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα καταφέρουν να συνθέσουν ένα, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Στην εικόνα, από αριστερά προς τα δεξιά: Ρόρι Ράιντ, Σαμπίν Σμιτζ, Ματ Λε Μπλανκ, Κρις Έβανς, Κρις Χάρις, Έντι Τζόρνταν, The Stig.