ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερχονται 400 προσλήψεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

Ξεμπλοκάρει το πολύπαθο έργο με την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης 25.000.000€ για αρχαιολογικές ανασκαφές

Δουλειά σε 400 ανέργους θα δώσει το επόμενο διάστημα το μετρό Θεσσαλονίκης. Επειτα από τρικυμίες και περιπέτειες υπογράφηκε χθες το πρωί η συμπληρωματική σύμβαση ύψους 25.000.000 ευρώ για τις αρχαιολογικές ανασκαφές, γεγονός που ξεμπλοκάρει τις εργασίες στο πολύπαθο έργο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν σταδιακά 100 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό, κυρίως αρχαιολόγοι, και άλλα 300 άτομα ως εργατοτεχνίτες» διευκρινίζει, μιλώντας στη «δημοκρατία», ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παππάς.

Η συμπληρωματική σύμβαση υπογράφηκε στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και την ανάδοχο κοινοπραξία, παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.
«Με την υπογραφή της σύμβασης δίνεται η δυνατότητα για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στα υπόλοιπα μέτωπα της βασικής γραμμής του έργου. Σταδιακά θα προσληφθούν και θα απασχοληθούν περισσότερα από 400 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και αναμένεται να έρθουν στο φως και άλλες πτυχές από την ιστορία της Θεσσαλονίκης» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της υπογραφής.

Το κλίμα ήταν θετικό και -σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το «πάγωμα» των εργασιών στο έργο- Αττικό Μετρό Α.Ε. και ανάδοχος άφησαν να εννοηθεί ότι οι πολύπλοκες διαφορές που έχουν οδεύουν προς επίλυση.
Σε αυτό το πλαίσιο η Αττικό Μετρό Α.Ε. σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε επανεκκίνηση των εργασιών, καθώς κατασκευάζονται οι σταθμοί Πατρίκιος, Νέα Ελβετία και Βούλγαρη, καθώς και το αμαξοστάσιο στο ανατολικό άκρο της βασικής γραμμής του μετρό.

Επίσης, συναρμολογούνται οι μετροπόντικες για να διανοίξουν τα τελευταία 1,9 χλμ. δύο δίδυμων σηράγγων και ξεκινούν προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., η οποία θα συνδέει το αμαξοστάσιο με τη βασική γραμμή του μετρό.