ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επιδίδουν αύριο οι αγρότες

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αποφάσισαν να καταθέσουν αύριο Τετάρτη στις 11 π.μ. στο γραφείο του αντιπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα, μετά την πανελλαδική συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, αγροτικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών και επιτροπές αγώνα στην Σκύδρα Πέλλας.

Επίσης, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους, στη συνέχεια έχει καθοριστεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στις 12 το μεσημέρι, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Η πρωτοβουλία των αγροτών, όπως αναφέρεται στην επιστολή τους, σχετίζεται με την πρόθεση τους να υλοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το «μέλλον» της αγροτικής παραγωγής της χώρας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Οι αγρότες μέσω της επιστολής τους επισημαίνουν πως η συζήτηση στη Βουλή είναι επιβεβλημένη, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή, όσον αφορά στην εθνική οικονομία και δυστυχώς έχουμε αυξήσει τις εισαγωγές και μειώσαμε τις εξαγωγές. Δεδομένου ότι έχουμε 6 εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα από παραγωγούς που δεν επέλεξαν την παραγωγή αλλά την ενίσχυση, θα πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική, ώστε ως χώρα να είμαστε παραγωγική και αυτάρκης» αναφέρουν οι αγρότες μεταξύ άλλων στην επιστολή.