ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισκέφτηκε τους αρχαιολογικούς χώρους Μίεζας και Βεργίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ

Στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας ξεναγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επισκέφθηκε επίσης το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Νάουσα και Βέροια.

«Πραγματικά ξεχωριστή η συγκίνηση να επισκέπτομαι σήμερα, για άλλη μια φορά – αλλά για πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και να έχω τη δυνατότητα να ξεναγηθώ στους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλέων» ανέφερε.

«Το μνημείο αυτό δεν είναι τυχαία ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Είναι ένα μνημείο, το οποίο ξεπερνάει τα ίδια τα όρια του Ελληνικού πολιτισμού, δείχνει το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού σε όλη του την έκταση. Είναι ένας αρχαιολογικός χώρος τον οποίο πιστεύω ότι ο κάθε επισκέπτης της Μακεδονίας θα πρέπει να επισκέπτεται» πρόσθεσε.

«Αυτήν τη στιγμή, 200.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο κάθε χρόνο. Τολμώ να πω ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο» συμπλήρωσε.

«Πιστεύω ότι κεντρικός στόχος της προώθησης αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας θα πρέπει να είναι η σύνδεση του Ελληνικού πολιτισμού με το τουριστικό προϊόν. Έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτά τα ξεχωριστά, σπάνια και μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία. Και να μπορούν έτσι να κάνουν αυτό το ταξίδι επιστροφής στο χρόνο και να βλέπουν σε όλη του την έκταση το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού» πρόσθεσε.

«Εύχομαι – και θέλω να συγχαρώ εδώ και την τοπική εφορία, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει – τα σχετικά έργα, τα οποία δρομολογούνται, να ολοκληρωθούν γρήγορα. Έτσι ώστε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες, οι οποίοι κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν αυτήν την πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας» κατέληξε.