ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στα γραφεία του «Έθνους» από οπαδούς του Ολυμπιακού!

Επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ομάδα ατόμων στα γραφεία του «Έθνους», επί της Λεωφόρυ Συγγρού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι νεαροί επέβαιναν σε 30-40 μοτοσικλέτες και προκάλεσαν φθορές στις τζαμαρίες του κτηρίου αλλά και στη ρεσεψιόν.

Επίσης, προξένησαν φθορές σε δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτήριο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο σημείο υπήρχε περιπολικό, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να επέμβουν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι κατευθύνονταν προς το γήπεδο Καραϊσκάκη για τον αγώνα της ομάδας τους με τον ΠΑΟΚ.

Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης από τα κόμματα

Την επίθεση καταδίκασαν σύσσωμα τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την επίθεση τραμπούκικη, αναφέροντας ότι τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

Από την πλευρά της η Ν.Δ. καταδίκασε την επίθεση «με τον πιο απερίφραστο τρόπο», σημειώνοντας παράλληλα πως «αναμένει από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον  κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων» αναφέρει στη δική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως τίποτα δεν μπορεί να εκφοβίσει τη λειτουργία του Τύπου. Παράλληλα, σημειώνει πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες.

Και το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «καταδικάζει την επίθεση χουλιγκάνων στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος»». «Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών» αναφέρει, τονίζοντας ότι «οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές».

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την «τραμπούκικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου τονίζει πως «μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Και το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι «καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων και των γραφείων την εφημερίδας «Έθνος»».

ΕΣΗΕΑ: Καταδίκη της επίθεσης εναντίον δημοσιογράφων και των γραφείων του «Έθνους»

Καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «τη χουλιγκάνικη επίθεση εναντίον δύο δημοσιογράφων και των γραφείων της» εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» στη Λεωφόρο Συγγρού, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Όπως αναφέρει, οι επιθέσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες, αστήρικτες και πραγματοποιούνται από δειλούς, οι οποίοι κρύβονται μέσα σε οπαδικούς όχλους.

Οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να καμφθούν από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης, διαμηνύει.

Καταλήγοντας σημειώνει πως «είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αρχές να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και να προχωρήσουν αμέσως σε συλλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας».

Πηγή:, naftemporiki.gr, ΑΜΠΕ