ΕΙΔΗΣΕΙΣ
PAKIS MAGEMENES

Εντυπωσιασμένος από τις «Μαγεμένες» ο Παυλόπουλος

Εντυπωσιασμένος από τις «Μαγεμένες», που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό το περίπτερο 3 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση των αντιγράφων των τεσσάρων αμφίπλευρων γλυπτών, η οποία πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκε και με ένα θραύσμα από τον πέμπτο πεσσό του μνημείου.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στον χώρο από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη και τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, κ. Αστέριο Λιούτα, και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θρύλο και την ιστορία των «Μαγεμένων», που αποχωρίστηκαν βίαια τη γενέτειρα πόλη τους πριν από 151 χρόνια. «Τα γλυπτά είναι πολύ εντυπωσιακά» σημείωσε, συγχαίροντας τη ΔΕΘ-Helexpo για την πρωτοβουλία της και χαρακτηρίζοντάς την «όαση» για τη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Παυλόπουλος στο γεγονός ότι η έκθεση των «Μαγεμένων» είναι προσβάσιμη σε πολύ κόσμο και ειδικά στη νεολαία. Σημείωσε δε πως τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνει η πόλη μεγάλα πράγματα.

Ο κ. Τζήκας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως μετά το πέρας της έκθεσης των «Μαγεμένων», τα γλυπτά θα επιστραφούν στην πόλη, έπειτα από την απόφαση που θα πάρουν το υπουργείο Πολιτισμού και ο δήμος Θεσσαλονίκης για το πού θα χωροθετηθούν.