ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής για σενάριο σεισμού με καταρρεύσεις κτιρίων (video)

Χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Π.Σ. Βασίλειου Καπέλιου άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία: «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» στο δήμο Αχαρνών Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η άσκηση αφορούσε την αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής -σεισμό- με επακόλουθο μερική κατάρρευση κτιρίου, εγκλωβισμούς ατόμων και πρόκληση πυρκαγιάς, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων σε τέτοιου είδους περιστατικό φορέων.

Στόχος της άσκησης, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), με επικεφαλής τον Υποστράτηγο ΠΣ Κωνσταντίνο Γιόβα, ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής στην εφαρμογή του σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, με τη συνδρομή εμπλεκόμενων Αρχών, Υπηρεσιών και Φορέων στο πλαίσιο της αποστολής τους και συμβολή στην διαλειτουργικότητα, τη συνεργασία και το συντονισμό αυτών.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από τους 6ο και 2ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών, την 1η Ε.Μ.Α.Κ., το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» σε συνεργασία με το Ε.Σ.Κ.Ε., την Υγειονομική Υπηρεσία του ΠΣ με ένα ασθενοφόρο, της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, του ΟΑΣΠ καθώς και εθελοντικές οργανώσεις.

Τις δυνάμεις πεδίου συντόνιζε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος.

Το κτίριο όπου διεξήχθη η άσκηση παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αχαρνών.

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων: ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Βασιλειάδης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραχος Στέφανος Κολοκούρης, Αξιωματικοί του ΠΣ, Δόκιμοι Αξιωματικοί της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΑΣΠ.