ΕΙΔΗΣΕΙΣ
lg-logotupo-arxeiou

Εντομοαπωθητική τηλεόραση από την LG για την ινδική αγορά!

Ο ινδικός κλάδος της LG άρχισε την πώληση μιας τηλεόρασης με ένα χαρακτηριστικό το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, λειτουργεί εντομοαπωθητικά.

Η «Mosquito Away Technology» της τηλεόρασης χρησιμοποιεί υπερηχητικά κύματα που δεν γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο αυτί, αλλά κάνουν τα κουνούπια να πετούν μακριά, σύμφωνα με την εταιρεία. Η τηλεόραση κυκλοφόρησε στη χώρα την Πέμπτη.

Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται από την LG σε συσκευές κλιματισμού και πλυντήρια, όπως επεσήμανε η LG. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι ότι λειτουργεί και όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη. Η τηλεόραση διατίθεται σε δύο μοντέλα, με κόστος 26.500 και 47.500 ρουπίες αντίστοιχα (394 και 706 δολάρια). Στοχεύει κυρίως σε κοινό χαμηλότερων εισοδημάτων, που ζει υπό συνθήκες οι οποίες το καθιστούν ευάλωτο σε κουνούπια.

Η ίδια τηλεόραση θα αρχίσει να πωλείται τον επόμενο μήνα στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για πώλησή της αλλού, σύμφωνα με τον Κιμ Σανγκ Γεόλ, στέλεχος της LG.

Η εταιρεία είχε αρχίσει την ανάπτυξή της πριν το ξέσπασμα του ιού Ζίκα στη Λατινική Αμερική, που προκάλεσε ανησυχία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι αρχίζουν οτν Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο.