tom-kruz

Ελληνίδα γιατρός στην Αγγλία βάζει μαλλιά σε Χάμιλτον, Κρουζ, και Ρούνεϊ!

Στον πόλεμο κατά της… τριχόπτωσης, που έχει κηρύξει με θεαματικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, πρωτοστατεί και μια Ελληνίδα γιατρός, πραγματοποιώντας μεταμοσχεύσεις μαλλιών, και μάλιστα από βρετανική βάση.

Η Δρ Θωμαή Κουρεμάδα- Ζιώγα, πλαστική χειρουργός, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, δραστηριοποιείται με επιτυχία στη Βρετανία, φροντίζοντας για το τριχωτό της κεφαλής, και εμμέσως για την καλή ψυχολογία, πολλών διασήμων του Χόλιγουντ και της Premium League, και όχι μόνο.

Από τον πιλότο της Φόρμουλα 1 Λουις Χάμιλτον και τον αρχηγό της Μάνστεστερ Γιουναιτεντ Γουέιν Ρούνει και τον ηθοποιό Τομ Κρουζ μέχρι τους απαιτητικούς πελάτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους VIP της Γηραιάς Ηπείρου, η λίστα με τους ασθενείς που έχουν διαβεί το κατώφλι του ιδιωτικού κέντρου Private Clinic στο Λονδίνο όπου η κυρία Κουρεμάδα- Ζιώγα δραστηριοποιείται, μεγαλώνει συνεχώς περιλαμβάνοντας επώνυμους και κοινούς θνητούς.

Αυτό που παραμένει σταθερό κι αμετάβλητο είναι η ιατρική προσέγγιση της ειδικού. «Πολλοί επώνυμοι που με έχουν εμπιστευτεί για να βελτιώσουν την εικόνα τους ανήκουν στον διεθνή χώρο των σπορ, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, τον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χώρο, το χώρο των επιχειρήσεων κτλ. Φυσικά η ιατρική προσέγγισή μου είναι πάντα η ίδια είτε θεραπεύω κάποιον επώνυμο είτε όχι» λέει η κυρία Κουρεμάδα- Ζιώγα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ».

Η απώλεια μαλλιών ήταν πηγή προβλημάτων και άγχους από την αρχαιότητα ακόμη, ωστόσο σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δυναμικά πεδία της αισθητικής ιατρικής. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιnternational Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS), ο αριθμός μεταμοσχεύσεων που διενεργούνται σε όλο τον κόσμο αυξάνει με ρυθμό 20% τον χρόνο. Για την ειδικό, η αποκατάσταση των προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής είναι πιο περίπλοκη διεργασία από μια ακόμη αισθητική επέμβαση: «είναι μια διαδικασία που μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή του ανθρώπου. Είναι μια διαδικασία που συμβάλλει αποφασιστικά στην ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και στην καλυτέρευση της ψυχολογίας του ανθρώπου. Φυσικά είναι κάτι πολύ προσωπικό. Κι αυτή η διαδικασία δεν γνωρίζει φύλο, ηλικία, επάγγελμα».

kouremada-ziogia-ellinida-giatros-londinoΗ κυρία Κουρεμάδα- Ζιώγα ξεκίνησε να ασχολείται με τη μεταμόσχευση μαλλιών πριν από μια δεκαετία. Η τεχνική εμφύτευσης FUE (Follicular Unit Extraction, εξαγωγή μεμονωμένων τριχοθυλακίων, επί το ελληνικότερον) βρισκόταν στα πρώτα στάδια εφαρμογής της: «η φιλοσοφία της μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Αγάπησα πολύ αυτό το αντικείμενο και αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Αποτελεί το πάθος μου και με κάνει να αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη και δημιουργική».

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί, όπως εξηγεί,  είναι η MICRO-FUE και η MICRO-UFUE (ακούρευτη διαδικασία) που έχουν ως βάση την FUE με αρκετές παραλλαγές ώστε να αποφέρουν ένα πολύ φυσικό, μη ανιχνεύσιμο αποτέλεσμα με εξαιρετική φύτρωση. Σε τι συνίστανται και πού διαφοροποιούνται σε σχέση με άλλες μεθόδους; «Η φιλοσοφία της MICRO-UFUE είναι η ίδια με αυτή της MICRO-FUE με βασική τους όμως διαφορά ότι στην ακούρευτη διαδικασία δεν απαιτείται το ξύρισμα καμίας περιοχής του τριχωτού της κεφαλής για τη διεξαγωγή της επέμβασης. Η  MICRO-UFUE  επιτρέπει την τοποθέτηση τριχοθυλακίων ανάμεσα σε προϋπάρχοντα μαλλιά και έτσι το αποτέλεσμά της ακόμη και αμέσως μετά την επέμβαση είναι απόλυτα διακριτικό.

Η ακούρευτη διαδικασία προϋποθέτει υψηλές δεξιότητες από την πλευρά του θεράποντος ιατρού για την εγγύηση ενός πολύ καλού φυσικού αποτελέσματος με υψηλό ποσοστό φύτρωσης. Πολλοί και ποικίλοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν όχι μόνο στην ομαλή και ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία ,αλλά κυρίως στην εξαιρετική και απόλυτα φυσική φύτρωση το οποίο αποτελεί και το κλειδί μιας επιτυχημένης εμφύτευσης. Οι μέθοδοι που εφαρμόζω εγγυώνται απόλυτα φυσικά αποτελέσματα, ταχεία επούλωση της δότριας περιοχής, εξαγωγή απόλυτα υγιών τριχοθυλακίων που συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό φύτρωσης, εφαρμογή μιας χρήσεως, πολύ μικρής διαμέτρου και υψηλής ποιότητας κατασκευής εργαλείων  που δεν αφήνουν κάποιο είδος ουλής μετεγχειρητικά και συνδράμουν στη φυσικότητα του αποτελέσματος. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι οι δεξιότητες, η εμπειρία και η τεχνική του κάθε γιατρού, καθώς αυτός αποκλειστικά θα ορίσει την κατανομή, την γωνία φύτρωσης και τον σχεδιασμό των τριχοθυλακίων. Άρα, ο γιατρός μεταμόσχευσης είναι ένας μικρός Πικάσο! Γι’αυτό προσωπική μου επιλογή και καθήκον θεωρώ  είναι να διεξάγω όλη τη διαδικασία της εμφύτευσης αποκλειστικά η ίδια» περιγράφει με ενθουσιασμό την τεχνική που ακολουθεί στην γνωστή κλινική του Λονδίνου.

Όσοι επισκέπτονται την ιδιωτική κλινική Private clinic στη βρετανική πρωτεύουσα  επιλέγουν χωρίς δεύτερη σκέψη την τεχνική MICRO-UFUE και αφήνονται, όπως λέει, στα πλεονεκτήματα της: «επειδή πρόκειται κυρίως για άτομα που το κοινωνικοεργασιακό τους περιβάλλον δεν επιτρέπει το ξύρισμα του τριχωτού της κεφαλής καθώς και για άτομα που θέλουν να επιστρέψουν άμεσα στο εργασιακό τους περιβάλλον διατηρώντας την επέμβαση απολύτως μυστική».

Παρότι η κυρία Κουρεμάδα – Ζιώγα  έφυγε από την Ελλάδα το 2011, δηλαδή σε μια βαριά οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας και για πολλούς συναδέλφους της, η ίδια ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή της να δραστηριοποιηθεί στη Βρετανία «δεν ήταν διαφυγή από την Ελλάδα, αλλά ήταν μια  σαφής και στοχευμένη προσωπική επιλογή, καθώς είναι μια χώρα με πολύ υψηλά standards ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών  που συνάπτει απόλυτα με τον τρόπο που επιθυμώ και επέλεξα να εργαστώ». Δηλώνει τελειομανής, λεπτολόγος και κυρίως παθιασμένη με το επαγγελματικό της αντικείμενο, χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι ενισχύθηκαν και βελτιώθηκαν από τη βρετανική φιλοσοφία και τον τρόπο εργασίας.

Όσον αφορά την ελληνική ταυτότητα, θεωρεί πως δεν επηρέασε καθόλου την πορεία της, καθώς «οι δεξιότητες και οι ικανότητες ήταν πάντα και παραμένουν το διαβατήριο μου». Προς το παρόν τα άμεσα σχέδια της είναι συνδεδεμένα με την Αγγλία και με την κλινική που συνεργάζομαι. Ωστόσο, το ενδεχόμενο να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα είναι πάντοτε δελεαστικό. Η ανταμοιβή της, άλλωστε, δεν θα διαφοροποιηθεί: «η ευτυχία και η ικανοποίηση που υπάρχει στο πρόσωπο των ασθενών μου όταν έρχονται για την εκτίμηση των τελικών αποτελεσμάτων τους είναι η καλύτερη και μεγαλύτερη  ανταμοιβή μου. Αυτή η στιγμή είναι απλά μοναδική και δεν θα αλλάξει όπου κι αν είμαι».

Πηγή: protothema.gr