ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα έχει ταλέντο (στο… θράσος)! Πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου διαφημίζει τη λαθροθηρία σπάνιων πουλιών (Φωτό)

Φωτογραφίες σοκ με νεκρά σπάνια είδη πουλιών που σκότωσε ο ίδιος ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου στη βόρεια Ελλάδα. Διαφήμιζε με αυτό τον τρόπο οργανωμένο κυνήγι υδροβίων πουλιών, που απειλούνται με εξαφάνιση!

Την δράση του αποκάλυψε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, που κατάφερε με αναφορές προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να φτάσει το θέμα στο γραφείο του εισαγγελέα.

Στις φωτογραφίες, που πλέον έχουν αφαιρεθεί από την σελίδα του ασυνείδητου κυνηγού στο Facebook, εικονίζονται δεκάδες νεκρά πουλιά, που ανήκουν στα είδη Βαρβάρα και Καστανόπαπια. «Το κυνήγι αυτών των ειδών απαγορεύεται και χαρακτηρίζονται ως »τρωτά» στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας. Η Καστανόπαπια, μάλιστα, προστατεύεται και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει στη «δημοκρατία» η Ρούλα Τρίγκου, υπεύθυνη ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

«Οι σχετικές αναρτήσεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές όχι μόνο επειδή διαφημίζουν απροκάλυπτα μια παράνομη πράξη, αλλά και επειδή ο δράστης, τουλάχιστον την περίοδο της σχετικής ανάρτησης, ήταν πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου. Θα περίμενε κανείς ότι οι πρόεδροι των κυνηγετικών συλλόγων, σεβόμενοι και τον θεσμικό τους ρόλο, θα αποτελούσαν λαμπρά παραδείγματα πάταξης της λαθροθηρίας», τονίζει η Κωνσταντίνα Ντεμίρη, υπεύθυνη πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Δασαρχείο. Έγινε έρευνα, σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον εισαγγελέα.